به گزارش عطنا به نقل از دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، دکتر حمید کاظمی گفت:ستاد تجاری سازی و شرکتهای دانش بنیان مسئولیت سیاستگذاری، برنامه ریزی و پیگیری اجرای قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات را در دبیرخانه شورای عالی عتف بر عهده دارد.
وی در خصوص اهم فعالیت های این ستاد اظهارداشت:طرح اجرایی سازی وظایف دبیرخانه شورای عالی عتف در قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهیه شده است.
کاظمی همچنین از ارسال چهار نوبت گزارش عملکرد قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات به مجلس شورای اسلامی و نهایی کردن گزارش پنجم به عنوان عملکرد دیگر این ستاد نام برد.
وی افزود: انجام فعالیتهای مورد انتظار در ستاد دانش بنیان در قالبMBO با هدف ایجاد هماهنگی و بهبود عملکرد ستاد و همچنین برنامهریزی و تکمیل امور مربوط به کنترل پروژه ستاد تجاری سازی و شرکت های دانش بنیان بخش دیگری از عملکرد این ستاد است.
کاظمی با اشاره به برگزاری جلسات کارشناسی با خبرگان، بازیگران اصلی و ذینفعان قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات جهت اجرایی سازی فعالیتهای مندرج در قانون( جلسه برگزار شده در اسفند ماه سال قبل) این جلسات را بسیار مهم و تاثیر گذار در جهت پیشبرد اهداف و برنامه های این ستاد تلقی کرد.
دبیر ستاد تجاریسازی و شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: با توجه به ماده 2 قانون، شورای عالی عتف، مسئولیت سیاستگذاری، برنامهریزی و پیگیری اجرای این قانون را به عهده دارد. بر همین اساس ستاد تجاری سازی ایده، ایجاد و تشکیل کارگروههای تخصصی در دبیرخانه را مطرح و برنامهریزی عملیاتی آن را آغاز نمود.
وی افزود:کارگروههای موردنظر به دو گروه تقسیم میشوند که کارگروههای مسئله محور که با هدف رفع مشکلات موجود طراحی شدهاند. این کارگروهها بر اساس کارهای مطالعاتی ستاد تجاری سازی و با مشاهده گزارشات دریافتی از دستگاههای مشمول این قانون و موانع اجرایی شدن قانون که توسط دستگاهها مطرح شده است، طراحی شده اند.
کاظمی ادامه داد: نوع دوم کارگروه های ستاد تجاری سازی برای انجام کارهای مطالعاتی و پشتیبانی فکری ستادهای مسئله محور طراحی شده اند.
وی در ادامه در خصوص عناوین کارگروه های مسئله محور و عملکرد آنها گفت: یکی از این کارگروه ها، کارگروه مکانیزمهای ضمانتی و پوشش بیمه است که این ستاد در راستای حل مشکلات ریسک و پوشش بیمه ای مناسب برای طرح های دانش بنیان بر اساس دریافت گزارشات بیمه مرکزی ایران تشکیل شده است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری کارگروه معافیت های مالیاتی و گمرکی شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان، گفت: این کارگروه وظیفه رسیدگی به مواردی نظیر تحلیل کیفی و کمی اعتراضات دریافت شده از سوی شرکت های دانش بنیان در خصوص حمایت های مالیاتی و گمرکی در جهت ارزیابی تعامل بین متقاضیان و دستگاه های ذیربط ، مطالعه و پژوهش در راستای بهبود و ارتقاء قوانین و یا نظام اجرایی مربوط به معافیت های مالیاتی و گمرکی و نظارت بر حسن اجرای دستور العمل اجرایی آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان را بر عهده دارد.
کاظمی در خصوص تشکیل کارگروه نظام تأمین مالی نیز گفت: با توجه به نارسایی هایی که در زمینه اجرای قانون و دستورالعمل اجرایی آن در حوزه تأمین مالی شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان وجود دارد، تشکیل این کارگروه پیشنهاد گردید.
دکتر کاظمی از کارگروه های استقرار جغرافیایی تجاری سازی فناوری، مدیریت فناوری در شرایط تحریم، مالکیت فکری به عنوان چهار کارگروه مطالعاتی آتی ستاد تجاری سازی و شرکت های دانش بنیان نام برد.
دبیر ستاد تجاری سازی و شرکت های دانش بنیان با اشاره به اولین جلسه کارگروه معافیت های مالیاتی و گمرکی، از حضور و همراهی نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان امور مالیاتی و تشکل های دانش بنیان قدردانی کرد و افزود: در راستای اجرای بند 2 قانون و اجرای معافیت مالیاتی و گمرکی شرکت های دانش بنیان در آینده نزدیک جلسات کارشناسی منظمی تشکیل خواهد شد.