عطنا- آیین پایانی سیونهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای کشور، دوشنبه ۵ خرداد ماه ۱۴۰۴ با حضور وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجتالاسلام سعید کرمی، مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در سالن شهید خودسیانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار و از دهها برگزیده بخشهای متعدد جشنواره با اهدای تندیس شیخ صفیالدین اردبیلی تجلیل شد.
دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی در سیونهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای کشور موفق به کسب ۸ رتبه برگزیده شدند.
اسامی برگزیدگان:
- معصومه آلبوغبیش (تلاوت تحقیق - رتبه دوم)
- سید محسن روحانی (حفظ ۵ جزء - رتبه اول)
- فاطمه ترکاشوند (حفظ ۵ جزء - رتبه دوم)
- مریم جافری (رشته مداحی - رتبه اول)
- ریحانه قصری (دعاخوانی - رتبه اول)
- سید محسن روحانی (نماز - رتبه اول)
- سامان خدایاری (عکاسی - رتبه شایسته تقدیر)
- علی ساعتچی (تولیدات رسانهای - رتبه سوم)
معرفی دانشجویان قرآنی الگو و هدایت دانشجویان دیگر به معارف قرآنی از اهداف مهم این رخداد فرهنگی و علمی بود. همچنین برگزاری برنامههای فرهنگی، محفل انس با قرآن، تجدید میثاق با شهدا و حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه، بازدید از بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی، پیادهراه عالیقاپو، پل معلق و مجتمع آبدرمانیهای شهر سرعین از برنامههای جنبی این جشنواره بود.
قرائت پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، قرائت پیام حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور و تجلیل از امیر هادی بایرامی خردسالترین روشندل حافظ کل قرآن نیز از بخشهای متنوع آیین پایانی این رویداد علمی و فرهنگی بود.
شالچی در آیین پایانی سیونهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای کشور با بیان اینکه آیات متعددی در قرآن در خصوص عدالت، قسط و مهرورزی وجود دارد، گفت: کرامت انسانی در جهان اسلام نیز نشات گرفته از قرآن است.
وی بیان کرد: مسئولیت اجتماعی در جامعه اسلامی برگرفته از آیات قرانی است. زندگی روزمره و حتی هنر در زمینه خط و خوشنویسی نیز در جامعه اسلامی ما با قرآن سامان گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در ادبیات فارسی هزاران بیت شعر با الهام گرفتن از قرآن کریم سروده شده است، ادامه داد: در جهان اسلام در خصوص بسیاری از سختیها و اقتضائات جدید نیز به قرآن رجوع شده و از قرآن فرامین بسیاری آموخته شده است.
شالچی خاطرنشان کرد: در بازسازی نظم جدید سیاسی ایران و همچنین تدوین قانون اساسی نیز از آیات الهی الهام گرفته شده است.
گفتنی است این جشنواره به مدت سه روز در هفت بخش آوایی، معارفی، هنری، ادبی، پژوهشی، فناوری و نوآوری برگزار شد و نزدیک به ۵۰۰ دانشجو از دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ۳۲ رشته از جمله قرائت، حفظ قرآن، اذان و تفسیر به رقابت پرداختند. ۵۰ داور نیز بر فرایند برگزاری جشنواره نظارت داشتند.