به گزارش عطنا، آیین تقدیر از دانشجویان سرآمد و رتبههای اول پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبائی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، در سالن همایشهای دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزار شد.
دکتر مرتضی طاهری، معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی در این آیین با اشاره به موفقیتهای دانشجویان در کنکورها و المپیادها، بر اهمیت تلاش در دستیابی به موفقیت تاکید کرد و گفت: رتبههای بالا و استعداد درخشان تنها یک دارایی موقتی هستند و برای ادامه موفقیت، به تلاش مضاعف و خودباوری نیاز است.
وی دو آسیب عمده را که ممکن است دانشجویان ممتاز در مسیر تحصیلات تکمیلی با آن مواجه شوند را معرفی کرد و افزود: اهمالکاری و کمالگرایی میتوانند سبب آسیب در روند تحصیلات دانشجویان شوند؛ بنابراین دانشجویان باید منابع کنترلی بیرونی برای خود ایجاد کنند تا از افتادن در دام اهمالکاری جلوگیری کنند. همچنین، برنامهریزی صحیح و اجتناب از خطاهای برنامهریزی میتواند به همه ما برای رسیدن موفقیت کمک کند.
معاون آموزشی در ادامه، از «شبکهسازی» و «مدیریت زمان» به عنوان دو مهارت کلیدی برای کمک به دانشجویان نام برد و تاکید کرد: ایجاد شبکههای اجتماعی و پژوهشی بسیار با اهمیت است. این شبکهها میتوانند به دانشجویان در پیشرفتهای علمی و حرفهای یاری رسانند.
وی در ادامه به مدیریت اولویتها نیز اشاره کرد و گفت: پرداختن به اولویتها باعث میشود از زمان بهتر استفاده کنیم. تمرکز بر روی یک کار اصلی و در کنار آن انجام کارهای جنبی میتواند به بهبود کارایی کمک کند.
دکتر میترا راهنجات، مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در بخشی از این آیین به اهمیت وجود استعدادهای درخشان در دانشگاه و تأثیر آنها بر جامعه پرداخت و گفت: استعداد یک نعمت الهی است که به هر فردی داده شده و باید به بهترین نحو از آن استفاده شود، اما نکته کلیدی این است که استعدادها تنها با تلاش و کوشش مستمر به بار مینشینند.
وی به زندگی توماس ادیسون به عنوان نمونهای از تلاشهای بیپایان برای رسیدن به موفقیت اشاره کرد و افزود: او به جای دیدن شکستها به عنوان موانع، از آنها به عنوان تجربیات یاد میکند که در نهایت به موفقیت منجر میشوند.
راهنجات ضمن قدردانی از حمایتهای مسئولان و اعضای هیئت علمی دانشگاه، ابراز امیدواری کرد که دانشجویان نه تنها برای دانشگاه علامه طباطبائی بلکه برای کشور نیز افتخارآفرین باشند و در آینده به عنوان چهرههای موفق در زمینههای علمی و اقتصادی شناخته شوند.
سید حسن ابراهیمی، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز با اشاره به ضرورت تحرک علمی در کشور، گفت: رشد علمی کشور بر اساس آمارهای جهانی، ۱۳ برابر متوسط سرعت رشد جهانی بوده است. برای حفظ این پیشرفت و مصون ماندن از آسیبهای جهانی، نیاز به یک حرکت مبتکرانه از سوی نخبگان و دستگاههای علمی کشور داریم.
وی به اهمیت علم به عنوان قدرت هر جامعه اشاره کرد و افزود: بر اساس سخن امیرالمؤمنین (ع)، علم سلطان است و بدون آن، کشورها در معرض خطر قرار میگیرند.
ابراهیمی در ادامه بر مسئولیتآوری علم تأکید و بیان کرد: علم و اعتبار علمی که از آن به دست میآید، مسئولیتهایی را به همراه دارد و نخبگان باید این مسئولیت را جدی بگیرند. از نخبگان میخواهیم که به مظلومان جامعه توجه داشته باشند و علم خود را در خدمت جامعه قرار دهند.
در این آیین، ۱۳۵ نفر از دانشجویان سرآمد و رتبههای اول پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبائی با اهدای لوح تقدیر شدند.