۲۵ فروردين ۱۴۰۴ ۰۹:۳۳
کد خبر: ۳۰۶۰۰۹

عطنا - آمریکا در جایگاه رهبر سرمایه داری جهانی که فزون‌ترین بهره‌ها را از احترام به اصول تجارت آزاد می‌برد، پاسداری و اشاعه منطق تجارت آزاد را وظیفه خود ترسیم ساخت. اما سقوط کمونیسم و ورود چین به قلمرو تجارت جهانی به یکباره نظم تجاری مستقر را در هم نوردید.

توازن تجاری به ضرر آمریکا از میان رفته و به تبع آن و به ضرورت، آمریکا سه جایگاه منحصر به فرد خود یعنی اولین جغرافیای جذب سرمایه گذاری خارجی - فزون‌تر از پنج تریلیون دلار، اولین قدرت نظامی در جهان - بودجه‌ای حدود نهصد میلیارد دلار و اولین بازار مصرف گیتی - مصرف شهروندان نزدیک هفتاد درصد تولید ناخاص ملی را تشکیل می دهد - را درمعرض چالش چین در حال اوج یافته است.

چین که از نظر وسعت برابر با وسعت کل قاره اروپایی است که متشکل از چهل و چهار کشور یعنی بالای نه و نیم میلیون کیلومتر مربع می‌باشد، فزون‌ترین جمعیت جهان را در خود جای داده است، از منابع سرشار زیرزمینی بهره‌مند است و از نهادینگی اجتماعی فرهنک کار کردن به مثابه فضیلت بر‌خوردار می‌باشد، در پناه دنباله‌روی از استراتژی تولید برای صادرات و نه مصرف - کپی برداری از سیاست ژاپن بعد از جنگ دوم - به کارخانه جهان تبدیل گشته است.

در حالیکه آمریکا با بدهی سی و سه تریلیونی، که فزون‌تر از کل تولید ناخالص ملی بالای سی تریلیونی می‌باشد روبرو است، چین به جهت تنوع تخصصی و قرار داشتن در جایگاه غول صادراتی جهان، مازاد اقتصادی را برای خود رقم زده به تهدیدی جدی به تداوم نظم لیبرال، اقتدار صنعتی و رفاه اقتصادی آمریکاییان تبدیل شده است.

دونالد ترامپ با توجه به این واقعیات و برای متوقف کردن روند افول اقتصادی و قدرت نظامی و به تبع آن جایگاه جهانی آمریکا است که تجارت آزاد در شکل سنتی آن را - که مبتنی بر نظریه غیر سیاسی بودن منطق تجارت بین‌المللی می‌باشد - زیر سوال برده و به نفی اصول آن روی آورده است.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

روبیکا                         روبینو

بله             ایتا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار