۱۵ تير ۱۴۰۱ ۰۷:۰۱
کد خبر: ۳۰۴۰۱۲

عطنا - براساس سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، دانشگاه ضربان سنجش حیات جامعه است. امروز، دانشگاه رسالت تمدن سازی دارد. در دوران غیبت، مؤذن جامعه زمینه ساز ظهور است. دانشجو به عنوان مؤذن جامعه باید دغدغه مند باشد. نشریۀ دغدغه تریبونی برای دغدغه مندان است تا با بررسی مسائل سیاسی، اجتماعی و... ضمن آگاهی بخشی به سایر دانشجویان، فریاد مطالبات خود را به مسئولان بالا دست برسانند. 

مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویی سال  1398 مطرح کردند که از دانشجویان انتظار دارند تا خودکار و خودجوش باشند. از سوی دیگر در سال های اخیر تأکید بسیاری در خصوص توجه به اهمیت و رشد جمعیت داشته اند؛ فلذا مؤذن جامعه بانگ جمعیت سرداده است. 

زنگ خطر جمعیت سالهاست که به صدا  در آمده و مسئولان بر اهمیت این موضوع واقف هستند، اما اقدامات صورت گرفته چیز دیگری را نشان می دهد. تصمیم گیری در کشور ما بر اساس الگوی جزیره ای است، اما مسئله جمعیت یک موضوع میان رشته ای بوده و نیاز به رویکرد ضابطه مند دارد. بیشتر سیاست های اتخاذ شده، از جمله قانون  حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، متمرکز بر مسائل اقتصادی بوده و به سایر حوزه ها به  صورت مبهم پرداخته اند. به عنوان مثال در ماده ۲۹ و ۳۰ قانون نام برده، به بودجه اختصاصی صدا و سیما برای ترویج جوانی جمعیت و تدوین برنامه به منظور تسهیل ازدواج، اشاره شده است. فارغ از کفایت یا عدم کفایت میزان بودجه اختصاصی، آیا  معیاری برای سنجش عملکرد و بازدهی این مواد وجود دارد؟

عدم شفافیت در مواد فرهنگی، عایدی جز  اهمال کاری ندارد. امروز سیاست رسانه ها نهادهای تبلیغاتی در ترویج جوانی جمعیت، یک استاندارد دوگانه است. در برنامه های کم مخاطب به فرزندآوری می پردازد، اما در برنامه های زبانزد و پر مخاطب، برخلاف سیاست های کلی نظام در زمینه ی رشد جمعیت عمل می کند. این یک تناقض  راه یافته به صدا و سیما است. شاید بهتر بود باتوجه به شدت و حدت بحران جمعیت و کثیرالاضلاع بودن این مسئله، در تمام برنامه ها سویۀ جمعیتی خود را حفظ کنیم. تأثیر سریال، تبلیغات و... بر ضمیر ناخودآگاه مخاطب بیش از برنامه های کارشناسی است؛ بنابراین می توان گفت بودجه صرف شده در این زمینه نیز به همین دلیل مثمر ثمر نبوده است. حال سؤالی که پیش می آید این است که آیا مجلس شورای اسلامی در قانون گذاری ها به بازدهی آنان می اندیشد؟ یا صرفاً در باغ سبز نشان داده و دنبال دست به سر کردن قوانین است؟! در شرایط حاضر با توجه به سوء مدیریت ها، اجرایی شدن صحیح قوانین از اهم مسائل است. سزاوار است دولت در  ارائه آیین نامه های اجرایی دستورالعمل ها دقت کافی را در جهت اصلاح نواقص و خلأ های موجود در قانون به خرج دهد و مؤذن جامعه پیگیر این مسئله خواهد بود.

نویسنده: حنانه سادات مطلبی، گاه‌نامه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دغدغه

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
هنر و فرهنگ1
نشست علمی
به مناسبت هفتۀ جهانی بزرگداشت سعدی برگزار می شود:

نشست علمی "سعدی در چین و چین در آثار سعدی"

به مناسبت هفتۀ جهانی بزرگداشت سعدی، نشست علمی"سعدی در چین و چین در آثار سعدی، در دانشکدۀ ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می شود.
مراسم آشنایی با جشن سال نوی چینی، در دانشکدۀ ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد
به همت انجمن علمی زبان چینی و مرکز تحقیقات چین،

مراسم آشنایی با جشن سال نوی چینی، در دانشکدۀ ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد

مراسم آشنایی با جشن سال نوی چینی، با هدف توجه به پیوندهای فرهنگی ایران و چین، در ایام جشن نوروز و جشن سال نو در چین، در دانشکدۀ ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار