باهدف گسترش همکاریهای علمی و بین المللی؛ نمایندگان موسسه مطالعات عالی فرانسه (EPHE) به همراه رایزن فرهنگی سفارت فرانسه در تهران روز 15 مهرماه ضمن بازدید از دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی و دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه با استادان این دانشکدهها به گفتوگو نشستند.
به گزارش عطنا به نقل از مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه علامه، رییس و مدیر امور بینالملل و 2 عضو هیات علمی موسسه مطالعات عالی فرانسه (EPHE) به همراه آقای اوبشو، رایزن فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، با استادان گروههای آموزشی دو دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی و نیز الهیات معارف اسلامی دیدار نموده و در زمینه همکاریهای علمی میان دو دانشگاه به مذاکره پرداختند.
در ابتدای این دیدار، رایزن فرهنگی سفارت فرانسه ضمن معرفی اعضای هیات همراه خود از تمایل دولت فرانسه به گسترش همکاریهای علمی میان دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاههای فرانسه در زمینه علوم انسانی و اجتماعی خبر داد. سپس دکتر هوبرت بوست، رییس موسسه مطالعات عالی فرانسه با معرفی خود و موسسه متبوع به ارائه توضیحاتی در خصوص زمینههای تخصصی فعالیت EPHE پرداخت. وی از ارتباطات فرهنگی و علمی میان دو کشور با قدمتی طولانی عنوان کرد که میتوان از آن به عنوان نقطه قوتی در روابط میان دو ملت یاد نمود.
در ادامه خانم دکتر فرابولوت، مدیر امور بینالملل این موسسه به تشریح فعالیتهای بینالمللی و نحوه همکاری با سایر دانشگاهها پرداخت و خواستار تبادل آراء در این خصوص شد. سخنران بعدی هیات فرانسوی خانم سمرا آذرنوش عضو هیات علمی EPHE و یکی از فارغالتحصیلان دانشگاه علامه طباطبائی در مقطع کارشناسی بود، که ایشان ضمن ابراز خرسندی از دیدار دوباره با اساتید دانشکده ادبیات فارسی آمادگی خود را برای همکاری اعلام نمود. دکتر هنکلمن، استادیار موسسه EPHE و متخصص در زبانهای ایلامی و هخامنشی،دیگر نماینده هیات فرانسوی نیز پس از معرفی خود به تشریح زمینههای فعالیت خود پرداخت.
در ادامه این دیدار هیات دانشگاه علامه طباطبائی متشکل از مدیران و اعضای گروههای آموزشی زبان و ادبیات فارسی، ادبیات عرب، مترجمی زبان فرانسوی، زبانشناسی و الهیات و فلسفه به معرفی خود و زمینه فعالیتهای علمی و پژوهشی خود پرداختند و پس از آن طرفین زمینههای همکاری دو دانشگاه را با محورهای برگزاری کارگاههای علمی مشترک، پروژههای علمی، تبادل دانشجو، بورسهای تحصیلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، فرصتهای مطالعاتی اساتید و دانشجویان و دورههای تحصیلی ترددی مورد بررسی و گفتوگو قرار دادند.
در پایان این دیدار اجرائی نمودن مذاکرات انجام شده موکول به بررسیهای کارشناسانه شد تا در صورت امکان در قالب تفاهمنامه همکاری، دو دانشگاه به ایجاد و گسترش روابط فیمابین بپردازند.

