۰۸ فروردين ۱۳۹۴ ۰۱:۳۷
کد خبر: ۷۴۵۱
تربیت نیروهای متخصص، متعهد و خلاق و تدوین راهکارهای اجرایی تقویت روحیه نقد و پرسشگری در دانشجویان ازجمله مهم‌ترین راهبردها و اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای نهادینه کردن نگرش اسلامی است.

به گزارش عطنا، سند دانشگاه اسلامی در سال 1391 با ماموریت کلان نهادینه کردن نگرش اسلامی در فرایند اسلامی شدن نهادهای پژوهشی و راهبردهای کلان نقشه جامع علمی کشوراز سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بازینی شد.

طبق این سند تربیت نیروهای متخصص، متعهد و خلاق در ابعاد گوناگون و ازجمله مهم‌ترین ماموریت‌های نظام آموزش عالی کشور است. همچنین حاکمیت اصول اعتقادی، خرد و عقلانیت ورزی، تقدم تزکیه بر علم، تمدن‌سازی دانشگاه‌ها و عدالت محوری در تمام شئون دانشگاهی نیز برخی از اصول و مبانی این سند به شمار می‌رود.

ازجمله راهبردهای در نظرگرفته شده برای تحقق اهداف این سند در حوزه فرهنگی می‌توان به مواردی نظیر تبیین و ترویج نواندیشی در زمینه‌های مورد نیاز،‌ طراحی و تحقق نظام جامع فرهنگی - تربیتی براساس مبانی تربیت اسلامی، بازنگری و تبیین فلسفه تعلیم و تعلم و متعالی سازی انگیزه تدریس و تحصیل در دانشگاهیان، تبیین نظام رتبه‌بندی فرهنگی تربیتی اسلامی برای ایجاد فضای رقابتی، تعمیق بینش و بصیرت افزایی و افزایش روحیه نشاط و قانون مداری در دانشگاهیان اشاره کرد.

در فصل دیگری از این سند اقداماتی در حوزه آموزشی برای تحقق اهداف ذکر شده که شامل مواردی از جمله تشکیل کارگروه‌های تخصصی جهت راهبری فرایند تحول آموزشی با نگرش اسلامی و بازطراحی دوره‌های آموزشی با قابلیت تقویت باورهای دینی‌، متناسب سازی روش‌های برنامه‌ریزی آموزشی و درسی و شیوه‌های یاددهی و یادگیری براساس آموزه‌های اسلامی،‌ تدوین راهکارهای اجرایی تقویت روحیه نقد و پرسشگری در دانشجویان است.

این مصوبه مشتمل بر یک مقدمه و 9 فصل در جلسه 735 خردادماه سال 92 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.

منبع: ایسنا


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار