۰۵ مهر ۱۳۹۵ ۱۱:۲۴
کد خبر: ۵۰۴۲۵
mahmud-harirchi

استاد دانشگاه علامه طباطبائی با بیان بالارفتن نزاع در جامعه گفت: یکی از مشخصه‌های توسعه یافتگی اجتماعی کمبود خشونت در جامعه است. رسانه‌ها باید آثار مخرب خشونت را افشا و کمک کنند تا اصلاح رفتار در جامعه نهادینه شود.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، دکتر امیرمحمود حریرچی با اشاره به نقش رسانه‌ها در جلوگیری از ترویج خشونت، گفت:‌ رسانه‌ها باید آثار خشونت را مطرح کرده و آن‌ها را به نقد بکشند. باید بگویند جامعه‌ای که دچار خشونت می‌شود از نظر روانی امنیت کمتری دارد.


وی با بیان آمار بالای نزاع در کشور اظهار کرد: از 15 میلیون پرونده موجود در قوه قضاییه پنج میلیون آن مربوط به نزاع است. متاسفانه وضعیتی پیش آمده که به دلایل مختلف از جمله مسائل اقتصادی آستانه تحمل مردم پایین آمده است، به طور مثال پشت یک تصادف کوچک، ما همیشه شاهد دعوا هستیم.


این استاد دانشگاه با بیان اینکه کسانی که باعث گسترش نزاع در جامعه می‌شوند، در هر لباسی که باشند باید با آنها برخورد قانونی شود، تصریح کرد: هزینه نزاع و خشونت را باید بالا ببریم. هرکسی در هر موقعیتی بداند که اگر رفتار خشونت بار داشته باشد، باید پای هزینه‌اش بایستد. خود این امر باعث پیشگیری می‌شود.


وی با بین اینکه خشونت در جامعه ما متاسفانه فراگیر شده است و بخش عمده آن به خاطر خودخواهی مردم است، ادامه داد: روحیه «گذشت» کمتر شده و متاسفانه برخی افراد آنچه حق خود را می‌دانند به زور خشونت می‌خواهند به دست آورند. می‌توان گفت که خشونت در حال نهادینه شدن است چون روی این مساله کار نمی‌شود و با کسی که رفتارهای خشن دارند آنطور که لازم است برخورد نمی‌شود.


به گفته این استاد جامعه‌شناسی، امروز خشونت به شکل‌های مختلف در کشور تبلیغ می‌شود به عنوان مثال تلویزیون فیلم‌هایی که بیشتر بحث خشونت را پیش می‌کشد پخش می‌کند. بخش عمده‌ای از خشونت‌ها مرتبط با مصرف مواد مخدر صنعتی است که شاید یکی از اصلی ترین موارد خشونت هست که به جنایت هم منجر می‌شود.


این مددکار اجتماعی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: جامعه ما خشن شده است شما الان به اداره‌های دولتی مراجعه کنید همه با یک عصبیت با شما برخورد می‌کنند و این عصبیت به مردم منتقل می‌شود. رفتارهایی که ما در برخی سازمان‌ها و سیستم‌ها شاهد هستیم رفتارهایی نیست که ارباب رجوع را محترم بشمارد. متاسفانه میزان افسردگی در کشور آمارش بالا رفته و این یکی از عوامل رفتار خشونت بار است .


وی بااشاره به نقش نیروی انتظامی در کاهش خشونت در عین حال گفت: رفتار دستگاه‌هایی هم که مسئولیت برخورد با خشونت را دارد، از جمله نیروی انتظامی اگر نادرست باشد منجر بر رواج خشونت می‌شود .


این استاد دانشگاه با انتقاد از اجرایی نشدن منشور حقوق شهروندی گفت: تا زمانی که قانون تکالیف حقوق شهروندی که رئیس جمهور قول داده و به آن عمل نکرده به تصویب نرسانیم و ضمانت اجرایی برای آن نگذاریم خشونت افزایش پیدا می‌کند. خشونت یعنی تحقیر انسان‌ها و در تحقیر هیچ کس رشد نمی‌کند. کسی که تحقیر می‌شود آسیب پذیری‌اش بالا می‌رود و خودش امکان دارد به خشونت کشیده شود و یا عمری را احساس کند حقی با این تحقیر از او ربوده شده است .

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار