دبیر دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی گفت: 12 تن از اساتید برجسته علوم انسانی به عنوان استاد اصلی در این دوره شرکت خواهند کرد. از دانشگاه علامه طباطبائی نیز دکتر درخشان، استاد اقتصاد، حضور دارد.
به گزارش عطنا به نقل از فارس، دکتر علی فتوتیان دبیر دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری این دوره با اشاره به زمان برگزاری دوره نخبگان علوم اسلامی اظهار کرد: مراسم افتتاحیه این دوره 15 مردادماه در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شده و سخنران این مراسم دکتر حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان فارسی است. زمان برگزاری دوره نخبگان علوم انسانی هم از 15 تا 29 مردادماه در دهکده تفریحی وسف در 60 کیلومتری شهر قم است.
دبیر دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی ادامه داد: مراسم اختتامیه این دوره 29 مردادماه در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار میشود و در این مراسم از کتاب مباحث مطرح در دوره اول گفتمان نخبگان علوم انسانی رونمایی خواهد شد. 12 تن از اساتید برجسته علوم انسانی به عنوان استاد اصلی در این دوره شرکت خواهند کرد.
وی افزود: اساتید برجستهای همچون دکتر کچوییان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعید زیباکلام استاد فلسفه دانشگاه تهران، آیتالله میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، دکتر گلشنی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، دکتر درخشان استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و حجتالاسلام و المسلمین دکتر پارسانیا عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان استاد اصلی در دوره نخبگان علوم انسانی حضور خواهند داشت.
فتوتیان با اشاره به برنامههای دوره نخبگان علوم انسانی اظهار کرد: در هر روز تنها یکی از اساتید اصلی، یک عنوان سخنرانی در این دوره خواهد داشت و پس از آن دانشجویان دوره دکترا یا اعضای هیأت علمی به تبیین نظرات آن استاد اصلی میپردازند. بعدازظهر هم در قالب مباحثه به سوالات دانشجویان در خصوص نظرات استاد اصلی پاسخ داده میشود تا دانشجویان در یک روز در قالب یک موضوع یک نگاه نسبی پیدا کنند.
دبیر دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی ادامه داد: 350 تن از دانشجویان نخبه از دانشگاههای مختلف کشور در این دوره شرکت میکنند، دانشجویان از شهرهای مختلف کشور همچون تبریز، مشهد، زاهدان و اهواز هستند و ما تنها بر دانشجویان دانشگاههای تهران متمرکز نشدیم.
وی افزود: شرکت کنندگان در دوره نخبگان علوم انسانی، رتبههای برتر کنکور و نفرات ممتاز رشتههای علوم انسانی از 14 دانشگاه برتر کشور هستند که پس از شرکت در فراخوان و قبولی در مصاحبه علمی برای شرکت در دوره نخبگان علوم انسانی دعوت شدند.
فتوتیان با اشاره به اهداف دوره نخبگان علوم انسانی گفت: برگزاری این دوره سه هدف اصلی داشته است. نخستین هدف آشنایی دانشجویان با علوم انسانی نوین است. بیشتر علوم انسانی مطرح شده در دانشگاهها، علوم انسانی وارداتی است و در دانشگاهها فضایی برای دانشجویان علوم انسانی اجتماعی مطرح نمیشود تا با نظریههای اساسی رشتههای خودشان آشنا شوند و اساتید دوره نخبگان علوم انسانی این نظریهها را نقد خواهند کرد.
دبیر دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی ادامه داد: هدف دیگر این دوره آشنایی دانشجویان نخبه علوم انسانی با ظرفیتهای علوم اسلامی است که از سدههای گذشته در تراث ما وجود داشته، مباحث زیادی در خصوص اجتماعیات در منابع علوم اسلامی است که کمتر به آن پرداخته شده است.
وی افزود: سومین هدف دوره نخبگان علوم انسانی آشنا شدن آنها با رویکردهای متفاوت در حوزه این علوم است، پس از طرح بحث جنبش نرم افزاری از سوی رهبر انقلاب، عدهای از صاحب نظران علوم انسانی، وارد حوزه نظریه پردازی شدند و هر کدام گفتمانی را در این حوزه آغاز کردند که دانشجویان در این دوره با این رویکردها آشنا میشوند.
فتویان با اشاره به مباحث مطرح شده در دوره نخبگان علوم انسانی اظهار کرد: در سایت gofteman.dte.ir مباحث مطرح شده در این دوره، کلیپهای موثر و مقالات در حوزه تحول علوم انسانی درج شده است. شرکت کنندگان در دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی میتوانند با دریافت کلمه کاربری و رمز از طریق این سایت از صوتهای جلسات این دوره هم استفاده کنند.