رئیس سازمان سمت گفت: حوزه طلبههای زیادی در قم و دیگر شهرها دارد ولی تولید مقالات بینالمللی آن کم است.
به گزارش عطنا به نقل از مهر، حجت الاسلام احمد احمدی در مراسم رونمایی از آثار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی اظهار داشت: ایران در برخی از رشتهها مانند نانو در رتبههای بسیار بالا و در رده پنجم و ششم قرار دارد.
وی اظهار داشت: همین مسئله حسادت برخی کشورها را برانگیخته است و علیه کشورمان دست به توطئه میزنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با وجود این پیشرفتها و وجود ۸۰ هزار طلبه در حوزه علمیه قم که باید طلاب شهرهای دیگر را هم به آن اضافه کنیم میبینیم سهم حوزه در تولید مقالات بینالمللی بسیار کم است.
وی اضافه کرد: اگر حوزه در این زمینه تحرک جدی از خود نشان دهد دایران میتواند در صدر کشورهای تولیدکننده مقاله علمی در دنیا باشد.
حجت الاسلام احمدی تأکید کرد: یک دورهای در حوزه کسی نمیتوانست زبان انگلیسی یاد بگیرد و علیه او واکنش نشان میدادند اما امروز در حوزه تحول خوبی شروع شده و طلاب باید قدر این فرصت را بدانند.
وی اضافه کرد: حوزه با اینقدر امکانات و طلبه باید سالی چند مقاله علمی بینالمللی داشته باشد و طلاب را هم باید با نوشتن این مقالات آشنا و برای آنان کلاسهای لازم را برگزار کنیم.
معارف شیعه در دنیا طرفدار دارد
رئیس سازمان سمت با بیان اینکه معارف شیعه در دنیا طرفدار دارد، گفت: در سفری که چند سال قبل من به مسکو داشتم، پوتین گفت مذهب شیعه، مذهبی معتدل است.
وی افزود: ما میتوانیم در برخی نقاط دنیا مانند روسیه که در مردمش گرایشهای دینی وجود دارد معارف و اخلاق و عرفان اهل بیت(ع) را تبلیغ کنیم و این زمینه وجود دارد.
حجت الاسلام احمدی گفت: در انتقال معارف نباید تصور کنیم میتوانیم رساله عملیه و فقه را به آنان بیاموزیم بلکه باید مسائل اخلاقی و عرفانی و ... را با زبانی که میپسندند و با زبان و فرهنگ آنان تبلیغ کنیم.
رئیس سازمان سمت افزود: همین کتابهای سمت که در برخی کشورهای اسلامی، برند است در افغانستان تحول ایجاد کرده و در دانشگاههایشان از آن استفاده میکند.
حجت الاسلام احمدی اضافه کرد: در لندن نیز برخی کتابهای علمای قم مانند آثار قرآنی آیت الله معرفت به انگلیسی چاپ شده و در برخی دانشگاهها، کتاب درسی است و میتوانیم این کار را در جاهای دیگر هم گسترش دهیم.