به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، سید مهدی حسینی با تاکید بر این که اداره دانشجویان شاهد و ایثارگر یکی از ادارههای زیر مجموعه سازمان امور دانشجویان است، گفت: این اداره متولی نظارت، هدایت و پشتیبانی از وضعیت علمی، فرهنگی و آموزشی بیش از 60 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در وزارت علوم است. بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ستادهای متعددی در راستای تصمیمگیری برای این اداره وجود دارد که عالیترین سطح ستادها شورای طرح و برنامه است. این شورا با حضور وزرای علوم و بهداشت، نمایندگان دانشگاه آزاد و آموزش و پرورش شکل گرفته و سالی دو یا سه جلسه برگزار میکند. همچنین مصوبات ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر که نیازمند تایید نهایی است، در شورای طرح و برنامه مطرح شده، به تصویب میرسد.
وی درمورد ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر نیز توضیح داد: ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارت علوم که متشکل از جمعی از معاونین این وزارتخانه، روسای دانشگاههای فرهنگیان، جامع علمی - کاربردی، پیام نور و فنی حرفهای است نیز، ستاد دیگری بوده که در این راستا فعالیت میکند. در این ستاد برنامهها و فعالیتهایی که در راستای خدمات آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، دانشجویان شاهد و ایثارگر مدنظر است، در چارچوب اختیارات، تصویب و در صورتی که نیازمند تصویب در مراجع بالاتر باشد به شورا و ستاد طرح و برنامهریزی شاهد و ایثارگر ارسال میشود.
برگزاری المپیاد فرهنگی_ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر
مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در ادامه با اشاره به برنامههای جدید اداره دانشجویان شاهد و ایثارگر اظهار کرد: در سال جدید با تاکید وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان مبنی بر حمایت عزتمند از دانشجویان شاهد و ایثارگر اقدامات زیادی سرلوحه کار قرار دارد که برخی از این اقدامات آغاز شده و برخی دیگر در اوایل سال آینده آغاز خواهد شد. از جمله برنامههای برگراز شده که مورد استقبال دانشجویان شاهد و ایثارگر واقع شد، برگزاری المپیاد فرهنگی – ورزشی این دانشجویان بود که رقابتهایی در سطح منطقه برگزار شد و نفرات برتر رشتههای مختلف مشخص شده و در سال آینده در سطح کشور با یکدیگر به رقابت میپردازد.
برگزاری اولین دوره مسابقات حفظ و قرائت قرآن دانشجویان شاهد و ایثارگر
مدیرکل امور دانشجویان از برگزاری اولین دوره مسابقات حفظ و قرائت قرآن در سال آینده خبر داد و گفت: در دوره نخست مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم که اخیرا برگزار شد حدود 150 دانشجوی شاهد و ایثارگر به رقابت کشوری راه پیدا کردند که اسامی آنها تا اواخر سال جاری توسط سایت سازمان امور دانشجویان اعلام میشود. سپس در اردیبهشت سال آینده اولین دوره مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم در مشهد مقدس برای دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار خواهد شد.
بازبینی آییننامه استاد مشاور دانشجویان شاهد و ایثارگر
حسینی در ادامه با اشاره به طرح استاد مشاور برای دانشجویان شاهد و ایثارگر گفت: جمعی از اساتید مشاوره مناطق هشت گانه کشور با هدف اصلاح آییننامه فعلی استاد مشاور گرد هم آمده و جلساتی تشکیل میدهند، ماحصل جلسات آن ها منجر به تشکیل نشست اساتید مشاوره دانشگاهها و مراکزعالی شده تا آییننامه استاد مشاور دانشجویان شاهد و ایثارگر با استفاده از خرد جمعی بازبینی و ابلاغ شود. قرار است در آییننامه جدید استاد مشاور دانشجویان شاهد و ایثارگر باید از ابتدا تا انتهای تحصیل دانشجویان همراه آنها باشد.
وی دانشجویان با تاکید بر اینکه استاد مشاور باید با دانشجویان شاهد و ایثارگر تعامل سازنده داشته باشد، گفت: این اساتید وظیفه دارند ضمن حمایت و هدایت تحصیلی دانشجویان، در مقولههای فرهنگی و اجتماعی نیز تاثیرگذار باشند و این امر مستلزم ارائه آموزشهای منظم به این اساتید است. برای این هدف برنامهریزیهای خاصی انجام شده است تا کادر اداری و کادر حمایتی در دانشگاهها از آموزشهای لازم برخوردار باشند. در همین راستا در نیمه دوم سال جاری اولین کارگاه آموزشی کارشناسان دفاتر شاهد و ایثارگر برگزار شد که مورد استقبال نیز قرار گرفت.
اصلاح آییننامه تسهیلات آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر
مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر در ادامه با اشاره به ابلاغ آییننامه تسهیلات آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر گفت: بسیاری از دانشجویان شاهد و ایثارگر بدون استفاده از سهمیه جزو نخبگان کشور محسوب میشوند. با این وجود آییننامه تسهیلات آموزشی این دانشجویان حدود دو تا سه ماه گذشته توسط دفتر وزیر علوم به دانشگاهها ابلاغ شده است. اما با توجه به این که در آییننامه آموزشی تغییراتی ایجاد شده است آییننامه تسهیلات آموزشی با آییننامه اصلی مغایرتهایی دارد که باید اصلاح شود.
حسینی افزود: به همین دلیل در اوایل سال آینده کمیتهای متشکل از اساتید و مدیران دانشگاهها تشکیل خواهد شد تا مواردی که در آییننامه تسهیلات آموزشی با آیین نامه آموزشی دارای مغایرت است، اصلاح و بازبینی شود.
دانشجویان شاهد و ایثارگر در اولویت جذب هیات علمی
مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر در ادامه با تاکید بر این که دانشجویان شاهد و ایثارگر در اولویت جذب هیات علمی در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم هستند، گفت: جذب هیات علمی در وزارت علوم مکانیزمهای خاص خود را دارد و این جذب بر اساس نیازهایی که اعلام میشود صورت میگیرد و افراد پس از ثبتنام در سامانه مورد بررسی قرار میگیرند. با این وجود در جذب اعضای هیات علمی متقاضیان شاهد و ایثارگر جزو اولویت قرار دارند.
ارائه تسهیلات رفاهی به دانشجویان شاهد و ایثارگر
حسینی همچنین از ارائه تسهیلات رفاهی به دانشجویان شاهد و ایثارگر خبر داد و گفت: اداره کل دانشجویان شاهد و ایثارگر با هماهنگی صندوق رفاه دانشجویان کارگروهی تشکیل داده و قرار است تسهیلات رفاهی دانشجویان شاهد و ایثارگر در این کمیته احصاء شود. بر این اساس آییننامهای تدوین شده است که پس از طی مراحل و تصویب مدیران ارشد وزارت علوم به دانشگاهها ابلاغ میشود. بر اساس این آییننامه خدمات رفاهی و تسهیلات مالی به دانشجویان شاهد و ایثارگر ارائه خواهد شد.