اگرچه دلیل انحصاری شدن واردات، جلوگیری از واردات خودروهای دست دوم به عنوان خودروی نو و همچنین برخورداری مصرفکنندگان از خدمات گارانتی و وارانتی عنوان شده اما کارشناسان نظرات متفاوتی در این زمینه دارند.
در این زمینه عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است: انحصارگر تنها منافع خود را دنبال میکند. چگونه میتوان انتظار داشت یک خانواده که اختیار ۷۰ درصد بازار خودروهای وارداتی را در دست گرفته، به فکر ۸۰ میلیون ایرانی بوده و منافع ملی را فدای منافع خانواده خود نکند.
امرالله امینی خاطرنشان میکند: انحصاری کردن هر بازاری معلول ارتباطات و رانتخواریهای پشت پرده است. انحصاری شدن واردات خودرو نیز مطمئنا باعث ایجاد زمینه برای سودجویی تعدادی شرکت خاص خواهد شد.
این استاد دانشگاه البته به نکته دیگری نیز اشاره میکند: همواره رانتخواران و صاحبان منافع تلاش میکنند با سوءاستفاده از برخی اتفاقات، منافع نامشروع خود را تامین کنند. در مورد اخیر و انحصاری شدن واردات خودرو به بهانه تامین حقوق مصرفکنندگان نیز، همین اتفاق افتاده است. تاسفبار است که موضوع تامین حقوق مصرفکننده دستمایهای برای تضییع همین حقوق و پر کردن جیب برخی افراد قرار میگیرد.
منبع: ایسنا