عطنا- سامان رحمانی، مدیر دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتوگو با عطنا، به تشریح فعالیتها و اقدامات معاونت دانشجویی در خوابگاههای دانشجویی، در طول جنگ ۱۲ روزه پرداخت و گفت: اقدامات این معاونت در دو مقطع انجام شد؛ مقطع اول، زمان آغاز حملات تجاوزکاران بود که در این مرحله، تمرکز اصلی ما بر ساماندهی دانشجویان و ایجاد آرامش در خوابگاهها بود.
وی درباره حضور میدانی در خوابگاههای دانشگاه گفت: در ساعتهای اولیه بُروز بحران و تجاوز رژیم صهیونیستی، با حضور معاون دانشجویی و جمعی از همکاران اداره خوابگاههای دانشگاه در خوابگاهها و گفتوگوی مستقیم با دانشجویان، وضعیت آنان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، تیمهای مختلف برای پاسخ به نیازهای خوابگاهی و دانشجویی اعزام شدند و راهنماییهای لازم در خصوص مدیریت شرایط ارائه شد.
مدیر دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: با سرپرستان روز و شب خوابگاه برای دعوت به آرامش گفتوگو و آموزشهای لازم به آنها داده شد. همچنین وعدههای غذایی دانشجویان به صورت رایگان به همه خوابگاهها ارسال شد تا حضور دانشجویان برای تهیه غذا در بیرون از خوابگاه به حداقل برسد. ناگفته نماند که خدمات لازم درخصوص طبخ و توزیع غذا با همکاری اداره تغذیه تا روز تخلیه خوابگاهها، ادامه داشت.
رحمانی با اشاره به ضرورت برقراری آرامش روحی و روانی در بین دانشجویان، گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که از طرف معاونت دانشجویی و با همکاری مرکز مشاوره دانشگاه انجام شد، مداخلات روانی بود. در همان ساعتهای نخستین، مشاوران و روانشناسان در خوابگاها مستقر شدند و آنها در زمان حملات، بهویژه در شبها که حملات اوج میگرفت، به منظور برقراری آرامش، با دانشجویان گفتوگو میکردند و به نیازهای روانی و مشاورهای آنها پاسخ میدادند. این کار در آن روزها، کمک قابل ملاحظهای به مدیریت روانی دانشجویان کرد. همچنین پزشکان نیز برای ارائه خدمات درمانی، در خوابگاهها حضور پیدا کردند.
وی درخصوص اقدامات در مرحله دوم، افزود: بعد از چند روز، وقتی وضعیت بحرانیتر شد و نگرانی درخصوص سلامت دانشجویان بیشتر شد، با هماهنگی و موافقت هیئت رئیسه در خصوص نحوه برگزاری امتحانات، فرآیند تخلیه خوابگاهها و بازگرداندن دانشجویانساکن در خوابگاه به شهرهایشان، آغاز شد.
مدیر دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی با قدردانی از همدلی و همراهی دانشجویان در زمان تخلیه خوابگاهها، اظهار کرد: با همکاری دانشجویان، توانستیم خوابگاهها را با دقت و در سریعترین زمان ممکن تخلیه کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در آن روزها بلیت پیدا نمیشد یا به سختی پیدا میشد، دانشگاه علامه طباطبائی به منظور حفظ سلامت جسمی و روانی دانشجویان و با همکاری ریاست و معاون توسعه دانشگاه، وسیله نقلیه برای شهرهایی همچون مشهد، تبریز و اصفهان تدارک دید تا جمعی از دانشجویان دانشگاه بتوانند از این طریق راهی شهرهای خود شوند.
رحمانی با اشاره به شرایط خاص دانشجویان بینالملل تصریح کرد: دانشجویان خارجی را نیز که به دلیل بسته شدن پروازها امکان بازگشت به کشورهای خود را پیدا نکردند، با همکاری سازمان امور دانشجویان، به محل امنتری منتقل کردیم.
وی در ادامه گفتوگو با عطنا با اشاره به شرایط خوابگاههای دانشگاه و درخواست دانشجویان برای اختصاص خوابگاه تابستانه، گفت: بعد از برقراری آتشبس و ایجاد شرایط آرامتر، درخواست بسیاری از دانشجویان برای اختصاص خوابگاه تابستانی، مد نظر قرار گرفت و کار آمادهسازی و تخصیص خوابگاه به سرعت آغاز شد.
رحمانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از دانشجویان با شروع جنگ، خوابگاه را سریع ترک کرده بودند و وسایل خود را جمع نکرده بودند، کار هماهنگی با دانشجویان برای جمعآوری وسایل انجام شد. ما از ۱۳ مجموعه خوابگاهی، پنج مجموعه را اطلاعیه تخلیه دادیم که بر اساس آن اطلاعیه دانشجویان میبایست در بازه زمانی ۸ تا ۱۰ تیر ماه، وسایل خود را تخلیه میکردند.
وی ضمن عذرخواهی از دانشجویان ساکن در خوابگاهها برای تخلیه فوری، اظهار کرد: تخلیه همین چند خوابگاه هم تصمیم سختی بود، ولی با توجه به لزوم انجام تعمیرات تابستانی و آمادهسازی سه خوابگاه برای سال تحصیلی آینده و همچنین اسکان دانشجویان متقاضی خوابگاه تابستانی در دو خوابگاه آشتیانی (دخترانه) و مطهری (پسرانه)، چارهای جز تخلیه این پنج خوابگاه نبود. وی تاکید کرد که در صورت عدم تعمیر و تجهیز این سه خوابگاه، امکان استفاده از آنها در سال تحصیلی جدید وجود نداشت؛ به همین دلیل و بنا بر ضرورت این خوابگاهها تخلیه شدند.
مدیر دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: معاونت دانشجویی دانشگاه حتی شرایطی را برای دانشجویان فراهم کرد که در صورت نداشتن امکان حضور برای جمعآوری وسایل، این کار با نظارت و هماهنگی سرپرست خوابگاه و از طریق دوستان دانشجویان انجام شود. همچنین در صورت نیاز دانشجویان به مدارک هویتی و وسایل ارزشمند جا مانده در خوابگاه، این مدارک با هماهنگی سرپرست خوابگاه از طریق پست برای دانشجویان ارسال میشد.
وی با اشاره به شرایط پیش آمده و عدم تخلیه خوابگاهها، گفت: امسال برای اختصاص خوابگاه تابستانی ظرفیت محدودتری داشتیم، به همین دلیل، خوابگاه به دانشجویان دارای اولویت اختصاص داده شد. بر این اساس اولویت اول با دانشجویانی بود که رساله آنها در جریان است و جامعه آماری و نمونههایشان در شهر تهران وجود دارد و نیاز به حضور در این شهر دارند.
رحمانی ادامه داد: دانشجویان متقاضی خوابگاه در تابستان ۱۴۰۴، امکان ارسال درخواست از طریق سیستم گلستان را داشتند و از ۱۶ تیر ماه نیز، خوابگاهها آماده پذیرش دانشجویان بود. شرایط خوابگاههای تابستانی نیز مانند خوابگاههای دایر در دو نیمسال تحصیلی است و هیچ تفاوتی ندارد.
وی همچنین درخصوص تعمیر و تجهیز خوابگاهها در تابستان با همکاری حوزه ریاست و معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه، تصریح کرد: درباره تعمیرات تابستانی پیشنهادهای مفصلی داشتیم و همکاران من روی این پیشنهادها بسیار کار کردند. مشکلات خوابگاهها در ۵۰ بازدید توسط مدیران، بررسی شد. همچنین نکاتی که دانشجویان در بازدید از خوابگاهها مطرح کرده بودند و آنچه مسئولان و مدیران معاونت دانشجویی خود شناسایی کرده بودند، همه مد نظر قرار گرفت و اولویت بندی شد.
مدیر دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی در پایان افزود: البته با توجه به شرایط و زمان کوتاه ۵۰ روزه و پلمپ بسیاری از اتاقها به دلیل وجود وسایل دانشجویان، در تلاش هستیم همه کارهای ضروری انجام شود. همه کارهای لازم انجام شده و ما وارد فاز اجرایی تعمیر، تجهیز و تغییر خوابگاهها شدهایم و امیدوارم در سال تحصیلی جدید بتوانیم با شرایط بهتری در خوابگاهها به استقبال دانشجویان برویم.