عطنا - نشست تخصصی نقش رسانه و حقوق در مقابله با تروریسم در ایران، در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامهطباطبایی برگزار شد.
در این نشست که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، بر لزوم برگزاری-هرچند دیرهنگام- دادگاه منافقین تاکید شد.
در این نشست، برگزاری دادگاه رسیدگی کننده به اقدامات تروریستی منافقین، به مثابه یک اقدام ضروری و موثر در مقابله با تروریسم مطرح و گفته شد که اگر چه این، یک اقدام دیرهنگام است، اما میتواند زمینه ساز اقدامات حقوقی- رسانهای موثری در مقابله با تروریسم باشد.
در این نشست ابتدا دکتر هیبت الله نژندی منش؛ عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، به تشریح ابعاد تروریسم دولتی پرداخت و در ادامه، اقدامات رژیم صهیونیستی در قتل دانشمندان هستهای کشورمان را نمونه بارز تروریسم دولتی دانست.
وی هدف از این اقدام و ترور دانشمندان هستهای را ایجاد رعب و وحشت در میان جامعه و یا دست کم، القاء ترس میان جامعهی نخبگانی کشور دانست که به منظور وادار کردن کشورمان به توقف فعالیتهای هستهای صورت میپذیرد که عینا با تعریف تروریسم از منظر حقوق بین الملل عرفی مطابقت دارد.
نژندی منش در پایان سخنانش اظهار داشت: "تشکیل دادگاه رسیدگی به اقدامات تروریستی منافقین باعث میشود تا تروریستها بدون کیفر نمانند و در عین حال، قربانیان اقدامات تروریستی نیز بتوانند به عدالت دسترسی داشته باشند. تشکیل دادگاه میتواند دست کم به مستندسازی اقدامات تروریستی و دسترسی قربانیان به حقیقت کمک کند. عدم محاکمه متهمان ومرتکبان اقدامات تروریستی، میتواند قربانیان اقدامات تروریستی را در یک بزه دیدگی مضاعف قرار دهد".
دیگر سخنران این نشست، دکتر امیرحسین محبعلی؛ معاون پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه نیز ضمن ارائه تعریف تروریسم، به تاثیر تروریسم بر حقوق بشری و همچنین ظرفیتهای حقوقی و فراحقوقی ملی و بین المللی برای مقابله با تروریسم پرداخت.
وی تشکیل دادگاه رسیدگی به اقدامات تروریستی منافقین را از جمله ماموریتها و اقدامات قوه قضاییه به موجب اصل ۱۵۶ قانون اساسی و همچنین نوعی پاسخ به مطالبات مقام معظم رهبری دانست.
از دیگر سخنرانان این نشست، دکتر عباس کاظمی نجف آبادی؛ عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در بخشی از سخنان خود، «نبود تعریف مشخص از جرم تروریسم» در نظام حقوق کیفری کشورمان را مورد بررسی قرار داد و داشتن یک منظومه فکری برای مقابله با تروریسم را امری ضروری دانست. وی تشکیل دادگاه منافقین را اقدامی خوب و موثر دانست، با این حال گفت که برای تروریستی دانستن یک مجموعه، لازم است که مبنای قانونی وجود داشته باشد.
دکتر عباس اسدی؛ عضو هیات علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی نیز در بخشی از سخنان خود ترور را «حذف فوری (آنی) و یا حذف تدریجی (آتی) یک هدف برای رسیدن به مقاصد مشخص» تعریف کرد. در این خصوص وی کارکردهای مهم رسانه را شامل «تبلیغ علیه هدف یا موضوع ترور، اطلاع دهی در مورد ابعاد و جنبههای ترور، آموزش افراد تروریستی یا عوامل آن و سرگرم سازی مخاطب ترور» دانست.
اسدی در بخش دیگری از سخنانش به نحوه استفاده تروریست از رسانهها اشاره کرد و اظهار داشت که آنها برای رسیدن به اهداف خود از انواع مختلف رسانهها استفاده میکنند و در مواردی هم که لازم باشد به روشهای تهدید، تطمیع و تحبیب روزنامه نگاران روی میآورند تا آنها را در راستای منافع و اهداف خود به کار گیرند. او همچنین افزود امروز تروریسم در اشکال مختلف آن، نه تنها فعالیتهای رسانهای را تحت تاثیر قرار داده، حتی صلح جهانی را به خطر انداخته است.
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: