عطنا - علی اصغر کیا رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار عطنا، به تشریح برخی از برنامههای راهبردی اجرا شده در سال ۱۴۰۱ و برنامههای در دست اجرا در سال جاری پرداخت. به گفته وی یکی از این برنامهها ایجاد رشته «مدیریت رسانه» در مقطع دکتری است که پیش از این طی ۵ دوره در مقطع ارشد ارائه شد.
کیا در این راستا اظهار داشت: ما توانستیم به منظور ارتقا کیفی و کمی رشتههای علوم ارتباطات برنامههایی را اجرایی کنیم که ایجاد رشته مدیریت رسانه در مقطع دکتری از این موارد محسوب میشود. در حال حاضر ظرفیت ۱۰ نفر داوطلب در دفترچه کنکور ۱۴۰۲ به رشته مدیریت رسانه در مقطع دکتری اختصاص دارد. همچنین مصاحبه داوطلبان در نیمه دوم خرداد ماه انجام خواهد شد.
کیا به برخی از واحدهایی که برای این رشته در مقطع دکتری طراحی شده، اشاره کرد و گفت: اقتصاد رسانه، مسائل سازمانهای رسانهای، مدیریت شبکههای اجتماعی، سیاست گذاری رسانه و فناوریهای جدید برخی عناوین درسی این رشته است که در واقع با در نظر گرفتن نیاز سازمانهای اجرایی و رسانهها طراحی شدهاست.
وی افزود: امیدوار هستیم که با شروع اولین دوره این مقطع از مهرماه بتوانیم برنامههای خود را اجرایی کرده و با جذب اعضای هیِئت علمی جدید کیفیت و تنوع آموزشی خود را بالا ببریم و هیئت علمی مستقلی برای این رشته شکل بگیرد.
کیا در ادامه گفت: در حال حاضر بر اهمیت رشتههای بین رشتهای تاکید داریم و سعی داریم رشتههایی را ایجاد کنیم که تقاضا محور است و نیاز بازار را برطرف میکند؛ به همین منظور زمینه ایجاد رشته روزنامه نگاری رادیو و تلویزیون فراهم شده که یکی از رشتههای کاربردی سازمانهای رسانهای کشور نیز محسوب میشود و در سال آینده ظرفیت ۱۲ نفر دانشجو روزانه برای این رشته در کنکور اختصاص داده خواهد شد.
رئیس دانشکده علوم ارتباطات بیان کرد: همچنین وزارت بهداشت نیز اعلام کرد رشتههایی، چون روزنامه نگاری پزشکی را که در دانشگاه شیراز نیز تدریس میشود ایجاد کنیم. امیدوار هستیم که بتوانیم این ظرفیت را در سال ۱۴۰۳ ایجاد کنیم و روزنامه نگاری پزشکی به صورت تخصصی در دانشگاه علامه طباطبائی ایجاد شود.
کیا همچنین با اشاره به اینکه هنوز رشته روابط عمومی و روزنامه نگاری در مقطع دکتری ایجاد نشده است گفت: امیدوار هستیم که با تلاش گروه روابط عمومی و روزنامه نگاری بتوانیم متولی تاسیس این رشتهها در مقطع دکتری باشیم.
وی در ارتباط با حوزه مهارت افزایی و ضرورت تجهیز شدن دانشکده به تکنولوژی که یکی از دغدغههای اساسی دانشجویان نیز محسوب میشود گفت: تلاش داریم که در کنار دروس نظری به نیاز مهارت افزایی دانشجویان نیز توجه کنیم و با ایجاد کارگاههایی، چون عکاسی و استودیوی صدا و تصویر خدمات بهتری به دانشجویان ارائه دهیم. با این حال مشکلات مالی و در راستای آن مسئله کمبود تجهیزات، یکی از مسائل اساسی دانشکده محسوب میشود که طی جلسهای با دکتر معتمدی، وعده رفع این مشکل و بازسازی بخشهای مورد نیاز دانشکده داده شد تا خدمات با کیفیتتری ارائه شود.
کیا ادامه داد: به منظور ایجاد ظرفیت و امکانات مهارت افزایی و کارآموزی دانشجویان با بسیاری از مراکز علمی، چون انجمن روابط عمومی ایران رایزنیهای انجام شده است. همچنین به دنبال تجهیز کردن دانشکده به سیستمهای کامپیوتری هستیم تا دانشجویان به صورت عملی واحدهایی، چون مصاحبه، گزارش نویسی و ویراستاری را آموزش ببینند.
رئیس دانشکده علوم ارتباطات در پایان به ضرورت بازنگری رشتههایی که از ۲۰ سال راه اندازی شده اند، اشاره کرد و گفت: سرعت تغییرات جهانی و سرعت به روز رسانی علم در حال حاضر بسیار زیاد و قابل توجه است و گاها محتوای مباحثی که توسط اساتید تدریس میشود قدیمی و نیاز به بازنگری است؛ بنابراین گروهها موظف شدهاند که نسبت به محتوای تدریسی توسط اساتید، بازنگری جدی داشته باشند. امیدوار هستیم که دانشجویان با انگیزه بیشتری به تحصیل بپردازند و از امکانات در حال توسعه دانشگاه بهره ببرند و جذب بازار کار شوند.
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: