۲۱ تير ۱۴۰۱ ۰۷:۱۶
کد خبر: ۳۰۴۰۲۸

عطنا - حسن هانی ‌زاده کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه سفر بایدن به منطقه به‌ویژه عربستان دربرگیرنده چند موضوع مهم است، گفت: نخستین هدف رئیس‌جمهور آمریکا از این سفرها مشروعیت بخشیدن به حاکمیت آینده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان است.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها پیش‌بینی کردند که پادشاه فعلی عربستان قادر به اداره امور کشور عربستان نیست و باید قدرت را به فرزند خود واگذار کند که این انتقال قدرت به شکلی آرام و سیال صورت می‌گیرد.

مشروعیت لازم به محمد بن سلمان

این کارشناس با اشاره به اینکه سفر بایدن می‌تواند مشروعیت لازم به محمد بن سلمان برای به دست گرفتن قدرت را ایجاد کند، افزود: محمد بن سلمان دارای کارنامه‌ای سیاه به لحاظ حقوق بشری و شیوه‌های تهاجمی است، این فرد در قتل دردناک جمال خاشقچی، جنگ هفت‌ساله عربستان علیه مردم یمن که 350 میلیارد دلار برای عربستان هزینه داشته و زندانی کردن 400 تن از شاهزادگان و نخبگان سیاسی عربستان نقش داشته که باعث شده افکار عمومی نسبت به وی منفی شود.

هانی زاده با تأکید بر اینکه شرایط فعلی رژیم صهیونیستی به لحاظ سیاسی و امنیتی ناپایدار است، عنوان کرد: در طول سه سال گذشته 4 انتخابات برگزار شده و سقوط پی‌درپی کابینه‌ها شرایط ناپایدار سیاسی بر اراضی اشغالی را حاکم کرده، همچنین در دوماهه گذشته 14 عملیات شهادت‌طلبانه در حساس‌ترین مناطق اراضی اشغالی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: این موضوعات نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی در آستانه فروپاشی قرار گرفته و بایدن در این سفر می‌خواهد به مقامات این رژیم جعلی روحیه بدهد تا بر اوضاع مسلط شوند.

تشکیل ناتو عبری-عربی

این کارشناس با بیان اینکه عادی‌سازی رابطه بین کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی از دیگر دلایل سفر بایدن به منطقه است، گفت: تشکیل ناتو عبری-عربی با شرکت‌ کشورهای عرب منطقه علیه ایران و محور مقاومت نیز از موضوعات مهم در این سفرها است، البته با توجه به اینکه کشورهایی مانند عراق، اردن و مصر با شکل‌گیری چنین مجموعه‌ای مخالفت کرده‌اند، به نظر می‌رسد در این مورد رئیس‌جمهور آمریکا با ناکامی مواجه شود.

هانی زاده با اشاره به اینکه مسئله انرژی از موضوعات حاشیه‌ای سفر بایدن است، تصریح کرد: بحث دیگر که حاشیه‌ای محسوب می‌شود مسئله انرژی است، با توجه به کاهش صادرات نفت و گاز روسیه به کشورهای اروپایی بر اثر بحران اوکراین، بایدن سعی می‌کند به کشورهای حوزه خلیج‌فارس فشار وارد کند تا صادرات نفت و گاز به کشورهای اروپایی افزایش پیدا کند و جایگزین انرژی روسیه شود.

وی ادامه داد: در این ماجرا عربستان اعلام کرده که قادر است روزانه 12 میلیون بشکه نفت تولید و صادر کند و در این خصوص کشورهای اروپایی و آمریکا نگرانی نخواهند داشت.

ایجاد شاکله جدید به لحاظ سیاسی در منطقه

این کارشناس با بیان اینکه در جریان سفر بایدن، شاکله جدیدی به لحاظ سیاسی در منطقه ایجاد می‌شود که در موضوع برجام نیز تأثیرگذار است، گفت: برجام منتفی نشده و امید است در آینده توافق خوبی حاصل شود. اما اگر توافق صورت نگیرد حمله نظامی رخ نمی‌دهد، چون رژیم صهیونیستی می‌داند که ایران از توانمندی بالا و قابلیت نظامی بسیار خوبی برخوردار است و هرگونه واکنش طبیعتاً با پاسخ قاطع ایران و هم‌پیمانان آن مواجه می‌شود.

هانی زاده در پایان خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی بدون چراغ سبز آمریکا دست به انجام هیچ عملیاتی علیه ایران نمی‌زند و در شرایط کنونی با توجه به بحران اوکراین، آمریکا اجازه انجام این کار را نخواهد داد ولی به‌هرحال اگر توافق حاصل نشود فشارها افزایش پیدا می‌کند.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار