وزیر امور خارجه در حاشیه کنفرانس بین المللی یکجانبه گرایی و حقوق بین الملل در دانشگاه علامه طباطبائی در جمع خبرنگاران گفت: ایران در قوانین داخلی خود مبارزه با پولشویی را بهعنوان یک ضرورت و هدف دنبال میکند و تصمیم FATF کاملا سیاسی است و با آن مخالف هستیم.
به گزارش عطنا، محمد جواد ظریف درباره وضعیت استاد ایرانی که در آمریکا بازداشت شده، گفت: در سفری که بنده به نیویورک داشتم این موضوع یکی از مهمترین موضوعات مصاحبهها و گفت و گوهای بنده بود و امیدواریم در آینده نزدیک خبرهای خوبی در رابطه با این مسئله داشته باشیم.
وی در ادامه درباره برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در آذربایجان هم گفت: در این راستا اجلاس کارشناسی شروع شده و اجلاس وزرا هم از چهارشنبه آغاز خواهد شد و انشاءلله اجلاس سران هم از جمعه شروع خواهد شد که آقای رئیس جمهور هم شرکت میکنند.
ظریف افزود: ما از اعضای فعال عدم تعهد بودیم و برای ما عدم تعهد یک جنبش مهم است که در مقابل یکجانبه گرایی ایستاده و جمهوری اسلامی با سیاستهای عدم تعهد در بسیاری از موارد همسو است. این اجلاس فرصتی برای مشورت درباره اوضاع بین المللی، منطقه ای، شرایط سوریه و سایر موضوعات است.
ظریف در ادامه درباره گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، اظهار داشت: هنوز تصمیم نهایی درباره نوع اقدام در گام چهارم اتخاذ نشده است؛ دولت در زمانی که تصمیم نهایی در شورای عالی امنیت ملی و شورای نظارت هستهای اتخاذ شود این تصمیم را اعلام خواهیم کرد.
ظریف تصریح کرد: اگر اروپاییها نتوانند در زمان مقرر تعهدات خودشان را عملی کنند ما گام چهارم را برمی داریم.
وی درباره تحولات لبنان هم تاکید کرد: ما همواره در کنار مردم منطقه و مردم لبنان بودهایم و معتقدیم ضمن اینکه باید امنیت و آرامش و ثبات لبنان حفظ شود باید نیازها و خواستههای مردم لبنان هم مورد توجه قرار گیرد.
وزیر خارجه گفت: امیداوریم دولت لبنان و احزاب و مقامات این کشور با توجه به خواستهای مردم در ساختن لبنان بهتر و آبادتر موفق باشند، ما همواره در کنار مردم، دولت و مسولان لبنان بودهایم.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران در قوانین داخلی خود مبارزه با پولشویی را به عنوان یک ضرورت و هدف دنبال میکند و تصمیم FATF کاملاً سیاسی است که با آن مخالف هستیم.
ظریف ادامه داد: با این حال ما به خاطر منافع ملی خودمان تمام اقدامات لازم را برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و مقابله با پولشویی انجام دادیم و تصویب آیین نامه مبارزه با پولشویی در دولت و قوه قضاییه گام مهم ایران در این راستا بود.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: این آیین نامه قانون مفصلی و کاملی است و امیدوارم با همگرایی داخلی و اقدامات بعدی برای گرفتن بهانه از دست کسانی که منافع ایران را دنبال نمیکنند و مخالف ما هستند، فراهم شود.