photo_2019-02-16_20-49-31
فصلنامۀ علمی تخصصی خاورمیانه در زمینۀ روابط بین الملل به چاپ رسید.

به گزارش عطنا، مبین عبدی، سردبیر این نشریه در بخش سخن سردبیر خاورمیانه آورده است: ابتدا و آغاز هر نشريه علمی به سان طلوعی نوين در عرصه ی آگاهی و دانش است. بويژه در زمينۀ علوم سياسی و روابط بين الملل كه عرصۀ چالش های بزرگ و تعيين كننده است. اينك كه به لطف الهي اولين شماره «فصلنامه خاورميانه» انتشار می يابد، اشاره به چند نكته خالي از لطف نيست. نكته اول: علوم سياسی و روابط بين الملل در مقايسه با ساير علوم از جايگاه بي بديلي برخوردار است، زيرا اين دسته از علوم در عرصۀ تنظيم مناسبات انساني، تعادل و تعامل جامعه، پيشرفت و رفاه اقتصادي، تبادلات و ارتباطات بين المللی و نظاير آن ها ايفاگر نقشي بی نظير هستند. نكته دوم: ضرورت توجه به رشتۀ روابط بين الملل و گرايش مطالعات خاورميانه ما را بر آن ساخت كه نگاه خاص و متفاوتی به ظرفيت های مكنون و شناخته نشده اين رشته در جهت رشد و حصول پيشرفت های علمی داشته باشيم. نكته سوم: بر اين اساس از جمله اهداف بنيادين و كلان نشريه در جهت توسعه و رشد علمی، تلاش در جهت توليد فكر و انديشه، نقد و بررسي نظريه ها و ديدگاه های مختلف، معرفی و نقد انديشه ها و جريان های مختلف سياسي در روابط بين الملل و گرايش مطالعات خاورميانه است.
اصلی ترين خط مشی فصلنامه خاورميانه، واكاوی علمی و بررسی ژرف انديشانه تحولات جاری خاورميانه است. لذا در شماره نخست اين نشريه به بررسی علمی سه مورد از مهمترين رويدادهای فعلی خاورميانه پرداخته شده است. اولين موضوع، مطالعه چالش های دولت سازی در جمهوری اسلامی افغانستان با توجه به انتخابات رياست جمهوری این کشور در سال ۱۳۹۸ است. موضوع بعدی به بررسی نگاه جمهوری تركيه در قبال خاورميانه مربوط می شود و راهبردهای سياست خارجی اين كشور در دوره جنگ سرد و پس از آن بويژه در دوران حكومت حزب عدالت و توسعه تبيين شده است. تحولات جهان عرب نيز حائز اهميت است و از اين رو شكل گيری ناتوی عربی تحت تاثير سياست خاورميانه ايالات متحده و روند ناسيوناليسم عراق مورد بررسی قرار گرفته است. اينك همزمان با انتشار اولين شماره اين نشريه لازم است از زحمات تمامی دست اندركاران و اعضای محترم هيئت تحريريه، استادان ارجمند علی الخصوص جناب آقای دكتر حسين امير عبداللهيان، خانه نشريات دانشگاه علامه طباطبايی(ره) و همه عزيزانی كه با ارسال مقاله ما را ياری كردند، سپاسگزاری نموده و برای اين بزرگواران از درگاه خدای متعال توفيق روز افزون مسئلت نمائيم.

برای دانلود این نشریه اینجا کلیک نمایید.