رئیس دانشگاه علامه طباطبائی از آمادگی این دانشگاه برای همکاریهای آموزشی و پژوهشی با بانک قرضالحسنه مهر ایران خبر داد و بیان کرد: این تفاهمنامه نشان میدهد تمام فعالیتهای مالی در جامعه ما به سمت سوداگری محض جهتگیری نشده است و دانشگاهها نیز نقش مثبتی برای ارتقای فعالیت مالی در جامعه دارند.
به گزارش عطنا، حسین سلیمی، صبح امروز 22 مهرماه در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه علامه طباطبائی و بانک قرضالحسنه مهر ایران در سالن شورای دانشکده علوم ارتباطات این دانشگاه، (گزارش تصویری) گفت: در بسیاری از دانشگاههای دنیا رفاه دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی بر عهده دانشگاه نیست و ایران جزء معدود کشورهایی است که این خدمات را ارائه میکند.
وی با اشاره به اینکه اینگونه خدمات جزء وظایف دانشگاه در ایران محسوب میشود، افزود: ما از این ماجرا گریزان نیستیم بلکه آن را یکی از مزیتهای نسبی دانشگاهها میدانیم.
سلیمی با بیان اینکه مسئولان دانشگاهها به دنبال رفاه دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی هستند، اظهار کرد: این موضوع نشان میدهد نوع مسئولیت اجتماعی در دانشگاههای ما با دانشگاههای سایر نقاط دنیا، متفاوت است و نگاه همهجانبهتری به دانشجویان و انسان دانشگاهی داریم و معتقدیم با حمایت زندگی رفاهی دانشگاهیان، میتوانیم به فرهیختگی جامعه کمک کنیم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی افزود: بنابراین از مؤسسات مالی که خودشان انگیزه وارد شدن به این حوزه و تقویت تسهیلات مختلف رفاهی و مالی برای قشر فرهیخته دانشگاهی را دارند، قدردانی میکنیم.
وی ادامه داد: برای ما افتخار است که دوستان بانک قرضالحسنه مهر ایران خودشان انگیزه کمک به دانشگاهیان را دارند و در شرایطی که مؤسسههایی به دنبال سوداگریهای بیقاعده و گاهی ویرانگر هستند، اینکه بانکی پیدا شود که دغدغه اصلی آن کمک به قشر دانشگاهی است، گویای یک فرهیختگی نهفته نه فقط در گردانندگان این بانک، بلکه در دورن جامعه ما است.
سلیمی درباره این تفاهمنامه، بیان کرد: بر اساس قرارداد بین ما و بانک قرضالحسنه مهر ایران از این پس، قشر وسیعی از دانشجویان، کارکنان و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تحت حمایتها و پشتیبانیهای مالی این بانک قرار میگیرند.
وی افزود: متأسفانه برخی از اعضای هیئت علمی جدید دانشگاه علامه طباطبائی با تحولات اقتصادی و شرایط مالی فعلی، دچار مشکل مالی شدهاند. سطح دریافتیهای اعضای هیئت علمی ما در کشور تا سال قبل در مقایسه با سطح دریافتیهای اعضای هیئت علمی کشورهای متوسط، قابل قبول بود اما با این تحولات اقتصادی، درصد قابل توجهی از اعضای هیئت علمی ما با توجه به اینکه حقوق دریافتی این افراد افزایشی نداشته است، به خط فقر نزدیک میشوند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه یک نوع شکاف دریافتی مالی بین اعضای هیئت علمی دانشگاههای مختلف وجود دارد، اظهار کرد: شکاف بسیار زیادی بین دانشگاههایی که تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با مثلاً دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد، هر چند که گاهاً برخی از اعضای هیئت علمی این دانشگاهها نیز نیازمند حمایت مالی هستند.
بر اساس قرارداد بین ما و بانک قرضالحسنه مهر ایران از این پس، قشر وسیعی از دانشجویان، کارکنان و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تحت حمایتها و پشتیبانیهای مالی این بانک قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه با کمک بانک قرضالحسنه مهر ایران تلاش میکنیم تا بتوانیم پشتیبانی بیشتری از قشر دانشگاهی داشته باشیم، گفت: ما امیدوار هستیم که با هماهنگی هیئت امنا دانشگاه و وزرات علوم، تحقیقات و فناوری بخشهای از گردش مالی مؤسسات وابسته به دانشگاه را به این بانک منتقل کنیم و در کنار آن از تسهیلات این بانک قرضالحسنه مهر ایران استفاده کنیم.
سلیمی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبائی برای کمک به بانک قرضالحسنه مهر ایران در بخشهای مختلف آمادگی لازم را دارد، خاطرنشان کرد: ما یکی از قویترین گروهها را در حوزه پولی، بانکی، مالی و حقوقی در دانشگاه داریم.
وی درباره همین موضوع اضافه کرد: در برخی از رشتههای تحصیلی نیز قطب علمی هستیم و از این جهت اعلام آمادگی میکنیم که اگر مدیران بانک قرضالحسنه مهر ایران احساس نیاز کردند در زمینه آموزش کارکنان و مدیران و کلیه فعالیتهای آموزشی که برای آنها مفید باشد، حضور فعالی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه هماکنون کلاسهای مهارتی برای دانشجویان این دانشگاه در رشتههای مختلف برگزار میشود که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است، گفت: شاید بتوانیم از این طریق در تأمین بخشی از منابع انسانی آینده بانک قرضالحسنه مهر ایران مؤثر باشیم.
وی با بیان اینکه همچنین میتوانیم برخی دورههای مورد نظر بانک قرضالحسنه مهر ایران را نیز در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار کنیم، افزود: دانشجویانی که این دورهها را میگذرانند به بانک معرفی میکنیم و بانک نیز برای تأمین نیروی انسانی خود از بین این افراد، متخصص انتخاب کند.
سلیمی ادامه داد: همچنین در حوزه پژوهشی آمادگی لازم را داریم تا برای توسعه فعالیتهای بانک قرضالحسنه مهر ایران، گستردهتر شدن فعالیتهای این بانک، پایین آمدن هزینههای آن و ارتقای فناوریهای مختلف بانکی برنامهریزی کنیم و فعالیتهای پژوهشی انجام بدهیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علامه طباطبائی ارتقای سطح فعالیتهای بانک قرضالحسنه مهر ایران وظیفه دانشگاهی خود میداند، گفت: این تفاهمنامه اتفاق مبارکی است که آن را نشانه فرهیختگی این بانک میدانیم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در همین رابطه تصریح کرد: این تفاهمنامه نشان میدهد تمام فعالیتهالی مالی در جامعه ما به سمت سوداگری محض جهتگیری نشده است و دانشگاهها نیز نقش مثبتی برای ارتقای فعالیت مالی در جامعه دارند.