۱۹ دی ۱۳۹۴ ۲۳:۰۶
کد خبر: ۲۵۴۷۶
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، در نشست شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های خوزستان در حمله تند به صدا و سیما گفت: برنامه خبری ۲۰:۳۰ اخلاق را رسمأ کنار گذاشته و در حال ترویج دروغ و تقلب است.

به گزارش عطنا به نقل از خبرگزاری دانشجو، سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های خوزستان که ۱۶ دی‌ماه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، بیان داشت: ساختار نظام ما ساختاری مترقی است که می‌‏تواند الگویی برای دیگر کشور‌ها و بخصوص کشورهای اسلامی باشد.

وی افزود: اگر تلاش ما بر این باشد که نشان دهیم این دولت و یا دولت‌های دیگر در انجام وظایف و رفع نیاز‌ها ناکام هستند، هنر نکرده‌ایم؛ البته این به معنای آن نیست که نقد وجود نداشته باشد؛ بلکه باید نقد سازنده باشد.

معاون فرهنگی‏ و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‏که جمهوریت یک ضرورت انقلابی است، تصریح کرد: کسانی که فقط حکومت اسلامی را بدون جمهوریت راه سعادت می‌‏دانند، راه خود را از امام (ره) و انقلاب جدا کرده‌اند.

وی بیان کرد: بنا بر فرمایشات رهبری هر کس مشروعیت انتخابات را زیر سئوال ببرد و یا به نتیجه انتخابات تمکین نکند تخطی کرده است که گناه آن بسیار بزرگ است؛ جمهوریت یعنی رأی مردم سرنوشت کشور را تعیین کند و نظر امام (ره) و رهبری نیز بر آن است.

هاشمی بیان کرد: اگر کسی جمهوریت را تنها یک وجه ظاهری برای مقبولیت مردمی می‌‏داند یا منطق جمهوری اسلامی را نفهمیده است و یا نظری مخالف جمهوری اسلامی دارد که اگرچه دیدگاه او محترم است اما حق ندارد برای این نظام تصمیم بگیرد.

وی با اشاره به این‏که نظام ما براساس مردم‌سالاری است، عنوان کرد: محور ساختار نظام، ولایت مطلقه فقیه است و نه تنها نظارت بلکه ولایت و در اختیارات نیز اختیارت تام دارد؛ رهبر هر کشوری حق دارد که رأی نهایی را در امور آن کشور بدهد و ولایت فقیه امری عقلانی، اعتقادی و قانونی است و بر مبنای آن قانون اساسی چارچوب‌های ما را مشخص کرده است.

معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان این‏که فرهنگ جزو کارهای محوری است و تمام مسئولان دانشگاه و همه بخش‏‌ها متولی فرهنگ در دانشگاه هستند، عنوان کرد: متولی فرهنگ در دانشگاه به ترتیب اولویت، رئیس دانشگاه، حوزه معاونت فرهنگی، نهاد رهبری، حوزه تشکل‌ها و مجامع فرهنگی و در ‌‌نهایت همه اساتید و مؤثران و مدیران دانشگاهی است.

وی تصریح کرد: اگر دانشگاه از نظر فرهنگی پیشرفت کرد افتخار آن برای همه است و اگر عقب ماند نه تنها معاون فرهنگی بلکه همه باید پاسخ دهند. مگر دانشجویان فقط پیام را از معاونت فرهنگی دانشگاه دریافت می‌کنند. در یک تحلیل سیستمی دانشگاه بخشی از سیستم است.

هاشمی ادامه داد: مگر می‌شود که ۲۵ میلیون جوان در کشور از آسیب‏های اجتماعی رنج ببرند اما پنج میلیون دانشجو از این آسیب‏‌ها مستثنی باشند؟ ما درگیر تحقیقات و پیمایش‌های می‌دانی هستیم. در تحقیقات انجام‌شده هیچ‌گاه دیده نشده که وضعیت دانشجویان در شاخص‏های اجتماعی از دیگر جوانان جامعه بد‌تر باشد؛ پس چرا همه اظهار نگرانی و دغدغه می‌کنند و چرا هر مشکلی پیش می‌آید همه تقصیر‌ها متوجه دانشگاه می‌شود. چرا دغدغه‌ها تنها متوجه دانشگاه است و تریبون‌ها تنها دانشگاه را می‌شناسند؟

معاون فرهنگی‏ و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتقاد شدید از صدا وسیما عنوان کرد: صدا و سیما اکنون مدعی دانشگاه‏‌ها شده است؛ صدا و سیما نگران حجاب در دانشگاه‏‌ها شده است اما چرا به خود نمی‌‏پردازد؟

وی گفت: اکنون برنامه خبری۲۰:۳۰ صدا و سیما اخلاق را رسمأ کنار گذاشته و در حال ترویج دروغ و تقلب است، صدا و سیما چرا به فکر وضعیت اختلاط در درون خود نیست؟ ما وظیفه داریم به صدا و سیما کمک کنیم. صدا و سیما می‌‏خواهد برای ما تعیین تکلیف کند؟

معاون فرهنگی وزیر علوم بیان کرد: با سردبیر ۲۰:۳۰ صحبت کردم و به او گفتم که در حال از دست دادن اعتبار خود در دانشگاه هستید‏، این خسارت است ما نمی‌‏خواهیم صدا و سیما را از دست بدهیم.

وی اظهار داشت: به مسئولان صدا و سیما گفتم که در حال تخریب ‏دانشگاه‏‌ها هستید، صدا و سیما باید در محضر دانشگاه تلمذ کند؛ البته ما برای کارکنان و مدیران صدا و سیما ارزش قائل هستیم؛ اما به دانشگاه‏‌ها و دانشگاهیان خود افتخار می‌‏کنیم.

هاشمی اضافه کرد: چرا به مساجد دانشگاه نگاه نمی‌‏شود و وضعیت آن را مشاهده نمی‌‏کنند. ممکن است بگویند در حوزه مسئولیت شما نیست. آیا ما متولی اردوهای مختلط هستیم اما متولی مساجد نیستیم؟

وی گفت: تعداد افراد حاضر در مساجد دانشگاه‌ها رو به افزایش است؛ اما چرا این افراد و برنامه‏‌ها دیده نمی‌شود. اکنون با کمبود مکان برای اعتکاف دانشجویان مواجه هستیم. سال گذشته ۱۶ همایش ملی رضوی در دانشگاه‌ها برگزار شد و برنامه‌های دیگری که با اقبال بسیار وسیع دانشجویان مواجه می‌شود. چرا این ظرفیت در دانشگاه‏‌ها دیده نمی‌‏شود؟

معاون فرهنگی ‏و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که دانشگاه اهل نقد و تحلیل و نظر است، گفت: دانشگاه اگر قرار باشد از خود دفاع کند بسیار قوی می‌تواند از خود هم دفاع سلبی و ایجابی کند. هر کدام از مدیران دانشگاه می‌توانند این موضوع را ثابت کنند که دانشگاه نمره بیست نمی‌گیرد؛ اما در مقایسه قطعأ بالا‌ترین نمره را دارد و این یک تعصب نیست بلکه آن را بر اساس تحلیل عنوان می‌کنم.

هاشمی با اشاره به موضوع استقلال دانشگاه‌ها، افزود: دانشگاه در تمام دنیا و در کشور در همه مقاطع تاریخی و بر طبق همه اسناد بالا دستی نهادی مستقل است. هیچ نهاد بیرونی نباید در دانشگاه دخالت کند و این موضوع به نفع هیچ‌کس نیست.

معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: رهبر انقلاب و سند دانشگاه اسلامی، بر دانشگاه مستقل تأکید دارند. استقلال دانشگاه به معنای آن است که حتی دولت نباید فکر کند که دانشگاه یک اداره عادی است؛ صدا و سیما نیز باید بداند که دانشگاه یک نهاد مستقل است. معنای آن نیست که نقد و تبادل نظر نشود؛ اما جایگاه و شأن دانشگاه باید حفظ شود.

وی ادامه داد: بسیار بد است که گفته شود موقعیت رؤسای دانشگاه‌ها پیش از انقلاب بهتر از امروز بوده است. این‏که به دانشگاهی هجمه شود و رئیس دانشگاه محکوم و هجمه‌کنندگان تبرئه شوند خیلی تردید ایجاد می‌کند؛ این امر غلطی است که هر کس در هر گوشه‏ای در کار دانشگاه دخالت کند. یعنی دانشگاه متوجه نیست و ما متوجه هستیم! پس بقیه بروند و پیشگام علم شوند.

هاشمی گفت: دانشگاه کانون علم است. همه قوا اعم از دولت، قوه مقننه، قضا و قوای نظامی باید حرمت و استقلال دانشگاه‏‌ها را حفظ کنند. نقد و تعامل اشکال ندارد و باید وجود داشته باشد. قانونأ دانشگاه بخشی از دولت، تابع مجلس و ملزم به مقررات و احکام قوه قضائیه است؛ اما این‌که اینجایگاه دانشگاه را در نظر نگیریم مشکل ایجاد می‌کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار