۱۹ شهريور ۱۳۹۷ ۱۱:۱۴
کد خبر: ۲۵۳۲۶۲
heyat elmi

دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها بابیان اینکه امسال بیش از ۵۰ هزار مقاله ISI از دانشگاه‌های کشور ارائه‌شده است، عنوان کرد:‌ در حال حاضر بیش از ۱.۹ درصد مقالات جهان توسط ایران ارائه می‌شود درحالی‌که پیش از پیروزی انقلاب مجموع مقالات ارائه‌شده دو کشور ایران و عراق باهم حدود سه‌دهم درصد از کل مقالات ارائه‌شده جهانی بود.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، ‌ دکتر جواد محمدی، دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها، در همایش منطقه‌ای «هیئت‌های اجرایی جذب هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات عالی استان‌های زنجان، قزوین و گیلان» در رشت اظهارو کرد: ‌ ۱۸ دانشگاه کشور در ردیف بهترین دانشگاه‌های جهان قرار دارند.


وی عنوان کرد:‌ در سال‌های اخیر حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد اعضای فعلی هیئت‌علمی دانشگاه‌های کشور به روش و فرآیند نوین برای این منظور برگزیده و انتخاب‌شده‌اند که علاوه بر کارکردهای مفید مزیت‌های بسیار زیادی نیز در بر داشته است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث اعمال سلیقه‌ها را ازجمله نقیصه‌های روش قدیمی جذب اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها دانست و افزود:‌ برقراری عدالت ازجمله فواید پروسه جدیدی است که در سال‌های اخیر برای جذب علاقه‌مندان به فعالیت در هیئت‌های علمی کشور پیاده‌سازی شد.


محمدی، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های کشور در اوایل انقلاب را پنج هزار نفر اعلام کرد و گفت:‌ پس از پیروزی انقلاب اسلامی روند جذب اعضای هیئت‌های علمی کشور سرعت خوبی گرفت تا جایی که تعداد این اعضا در مراکز علمی دانشگاه‌های کشور به بیش از ۳۱ هزار نفر رسید.


وی بابیان اینکه امروز حدود ۸۰ هزار نفر عضو هیئت‌علمی در دانشگاه‌های کشور فعالیت دارند، تصریح کرد: افزایش تعداد اعضای هیئت‌های علمی در مراکز دانشگاهی کشور، ‌ علاوه بر ارتقاء سطح علمی این مجموعه‌های آموزشی، ‌ ارتقاء سطح مقالات ارائه‌شده را نیز موجب شده است.


محمدی کیفیت مقالات ارائه‌شده را مطلوب و رو به ارتقاء و پیشرفت ارزیابی کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید توسط دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور موردتوجه جدی قرار گیرد سوق دادن مقالات علمی ارائه‌شده به سمت رفع نیازهای اساسی کشور است.


دانشگاه‌ها بدون هیئت‌علمی، نوآوری نخواهد داشت


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان نیز در این جلسه بابیان اینکه هیئت‌های علمی به پویایی دانشگاه‌ها کمک می‌کنند، خاطرنشان کرد:‌ جذب اعضای هیئت‌های علمی با پروسه و فرآیندهای جدید آن مرحله بسیار مهمی برای جذب منابع انسانی موردنیاز در سطح دانشگاه‌ها است و اعضای هیئت‌علمی موجب پویایی دانشگاه می‌شوند و دانشگاه بدون هیئت‌علمی، نوآوری نخواهد داشت.


وی با اشاره به اینکه بدون جذب هیئت‌علمی، اداره دانشگاه بسیار مشکل است، تصریح کرد:‌ همایش منطقه‌ای هیئت‌های اجرایی جذب دانشگاه‌های استان‌های گیلان، ‌ زنجان و قزوین باهدف پاسخگویی به سؤالات و ابهامات نحوه جذب هیئت‌های علمی برگزارشده است.


حجت‌الاسلام محمدحسین صفوی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی گیلان نیز بابیان اینکه کارکرد بخش گزینش باید فراتر از این‌که هست، باشد گفت: باید در جذب هیئت‌علمی در دانشگاه‌ها به بحث گزینش توجهی ویژه شود.


وی با اشاره به اینکه در بحث اسلامی شدن دانشگاه‌ها باید به وجود استادان با گزینه پیشرفت و توانمندی، توجه شود خاطرنشان کرد: استاد در کنار آموزش باید ازنظر فرهنگی نیز قوی شد و استاد نباید دیدگاه‌های غربی را در دانشگاه ترویج دهد.


حجت‌الاسلام صفوی بابیان اینکه باید در جذب نخبگان جوان در دانشگاه توجه ویژه شود، افزود: برخی از اساتید توجه به رفع نیاز داخلی ندارند و اکثر توجهشان به نیازهای غرب است که باید روی این مسئله توجه کرد و مسئولان نیز باید به این نکته توجه کنند که هدف حل مشکلات داخلی باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار