۳۱ شهريور ۱۳۹۴ ۰۹:۰۵
کد خبر: ۲۰۴۳۸

معاون آموزشی وزیر علوم، با بیان اینکه قانونگرایی و قانون مداری یکی از سیاست‌های مهم دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید می‌باشد، عنوان کرد: مشکلات گذشته ناشی از قانون‌گریزی بوده است، بنابراین وزارت علوم در مبحث قانون‌گریزی دانشگاه‌ها، با جدیت ورود کرده است و اسامی دانشگاه‌های مذکور به اطلاع سایرین می‌رسد.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، منطقه گیلان، دکتر شریعتی، معاون آموزشی وزیر علوم با حضور در دانشگاه گیلان ضمن تبریک فرارسیدن هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: یاد و پیروی از مکتب شهدا ضرورت جامعه امروز است.


وی با اشاره به مقایسه جمعیت آماری دانشجویان در اوایل انقلاب تاکنون، افزود: در سال‌های اولیه پس از انقلاب از میان جمعیت 36 میلیونی کشور تنها 180 هزار نفر مشغول به تحصیل بودند، این در حالی است که جمعیت دانشجویی امروز 25 برابر شده است.


شریعتی با بیان اینکه آمارها نشان از اختلاف، بهره‌بری و تعداد فارغ‌التحصیلان دارد، گفت: آمار فارغ‌التحصیلان غیر هدفمند است بنابراین جهت گیری نظام باید بگونه‌ای باشد تا جهت‌گیری صحیحی داشته باشیم.


وی با بیان اینکه دانشجویان در چهار زیر نظام آموزشی مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: مراکز دولتی، دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های غیردولتی جزء دانشگاه‌های ماموریت‌گرا هستند.


معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به اینکه 13درصد دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیل هستند، گفت: تمام دانشگاه‌ها باید ماموریت‌گرا باشند اما متاسفانه در حال حاضر برخی از دانشگاه‌ها ماموریت‌گرا نیستند.


وی با اشاره به طرح آمایش آموزش عالی، افزود: طرح آمایش آموزش عالی بر اساس رشد 7 درصدی تعیین شده است، بنابراین وقتی صحبت از کیفیت می‌کنیم، انتظار ما بهبود کیفیت دانشگاه‌های دولتی است.


شریعتی گفت: توجه به بخش خصوصی باید سیاست اصلی ما باشد و ورود بخش خصوصی به آموزش عالی پر کردن خلائی است که دولت نمی‌تواند جایگزینی برای آن داشته باشد.


معاون آموزشی وزیر علوم بیان کرد: ما باید راهکار رفع این دغدغه‌ها را فراهم نماییم و در ارتباط با سیاست‌های کلان آمایش آموزش عالی، کارهایی را دنبال کنیم که بدون توجه به آمایش سرزمین امکان‌پذیر نیست، اما این طرح با سختی‌های زیادی تدوین شده است که به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت بررسی ارائه شد.


وی افزود: در طرح آمایش آموزش عالی ماموریت‌گرایی باید جزء اصول دانشگاه‌ها باشد و توسعه آموزش عالی را متناسب با اشتغال ببینیم، بطوریکه ظرفیت‌های پذیرش بخوبی دیده شود.


شریعتی با تاکید بر اینکه توسعه آموزش عالی بدون توجه به کیفیت معنا ندارد،گفت: باید راهکارهای لازم برای مشکل گشا بودن دکترا در جامعه ارائه شود نه اینکه اعتباری کاذب به جامعه دهد.


وی در ادامه با بیان اینکه گیلان 4 درصد جمعیت دانشجویی کشور را دارد، از این تعداد 10 درصد جمعیت دانشجویی در دانشگاه گیلان مشغول به تحصیل هستند،دانشگاه گیلان را یکی از دانشگاه‌های پرافتخار کشور دانست و افزود: دانشگاه گیلان بعنوان یکی از دانشگاه‌های مادر نقش خوبی را ایفا می‌کند. دانشگاه‌های مادر در استان می‌توانند وزارت را در ساماندهی مراکز دانشگاهی استان‌ها یاری کنند.


معاون آموزشی وزیر علوم ارتقای کیفیت را دومین اولویت دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید برشمرد و یادآور شد: اکنون باید از رشد بی‌رویه موسسات آموزشی که طی سال‌های گذشته داشتیم، بعنوان یک فرصت استفاده نماییم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار