۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ۱۶:۰۶

کارگاه «گفتمان و تاریخ‌مندی» با تدریس دکتر آرش حیدری از تاریخ 17 اردیبهشت‌ماه دوشنبه‌ها در دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود.

به گزارش عطنا، دانشجویان و سایر افراد علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام در این کارگاه که به همت انجمن علمی-دانشجویی ارتباطات برگزار می‌شود از طریق تماس با شماره تلفن 09379587040 اقدام کنند.

در این درسگفتار فهمی تاریخی از مفهوم گفتمان ارائه شود. تحلیل گفتمان در فضای رایج رویکردی غیر تاریخی دارد و تلاش دارد گفتمان را در ایستاییش مورد مطالعه قرار دهد بنابراین روندهای شکل‌گیری گفتمان‌ها چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

فهم وضعیت معاصر جز در دل فهم دگرگونی‌های تاریخی ان ممکن نیست بنابراین تحلیل گفتمان از اساس امری تاریخی است و جدا کردن تاریخ از گفتمان در عمل تحلیل گفتمان را بی‌اثر می‌سازد.

به این ترتیب تلاش خواهیم کرد اولاً نشان دهیم برای تحلیل گفتمان چگونه باید با تاریخ مواجهیم، دوم چگونه باید تاریخ را از نو بسازیم و سوم رابطۀ دانش-قدرت در درون تاریخ را چگونه باید بررسی کنیم.

در پایان نیز تلاش خواهیم کرد با تمرکز بر ایران معاصر الگوها و محورهایی برای مطالعۀ تاریخی ارائه کنیم.