استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در رویکرد نمایندگان نباید حقوق اعضای هیئت علمی با حقوقهای نجومی اشتباه گرفته شود، گفت: این حقوق نجومی نیست و بر پایه سالها تلاش به اساتید تعلق میگیرد.
به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، حسین درگاهی در خصوص تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در رابطه با تعیین سقف حقوق برای اعضای هیئت علمی، گفت: معلوم نیست تصمیم نمایندگان در این زمینه به چه مسئله ای معطوف بوده است.
وی اظهار کرد: اعضای هیئت علمی در زمان استخدام پس از سال ها کار و تلاش و ترفیع از درجه مربی به استادیار، دانشیار، استاد و سپس استاد تمام ارتقا پیدا میکنند و با تولیدات مختلف آموزشی و پژوهشی به رتبه استاد پایه 30 و 35 دست پیدا میکنند و در نهایت بر پایه سن و تجربه به مرور افزایش حقوق پیدا میکنند و ضریب حقوقی به آنها تعلق میگیرد و در نهایت 12 تا 15 میلیون حقوق میگیرند.
این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در رویکرد بررسی بودجه نباید حقوق اعضای هیئت علمی با حقوقهای نجومی اشتباه گرفته شود، گفت: این حقوق نجومی نیست و بر پایه سال ها تلاش به اساتید تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: به طور مثال اگر من 25 سال سابقه کار دارم و بالای 5 میلیون تومان حقوق میگیرم، این حقوق از روز اول به من تعلق نگرفته و در طول مدت 25 سال با توجه به نگاه دولت های مختلف به دانشگاهها و با این دید که اساتید و اعضای هیئت علمی باید از رفاه نسبی برخوردار باشند و دغدغه کمتری داشته باشند تا بتوانند خدمت بیشتری به آموزش عالی کشور داشته باشند این حقوق افزایش پیدا کرده است.
رئیس سابق دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: نسلی که تربیت میشود نیاز به معلمانی دارد که دغدغه مالی نداشته باشند و از نظر انگیزشی و روحی و روانی و جسمی و مالی تامین باشند تا بتوانند وظایف خود را به شکل مطلوب انجام دهند، بنابراین سیاست حقوقدهی به اعضای هیئت علمی بر این مبنا تاکنون دیدگاه درستی بوده ولی تصمیم اخیر جای بحث و بررسی بیشتری دارد.
وی ادامه داد: تقاضای ما این است که نمایندگان دولت و نمایندگان وزارت بهداشت و آن دسته از نمایندگان مجلس که خود عضو هیئت علمی هستند شرایط را کاملا درک کنند و اگر این مسئله در صحن علنی مجلس مطرح شد از حقوق اساتید دفاع کنند.
وی تصریح کرد: با این طرح اینگونه به نظر میرسد که نگاه جامعه به حقوق اساتید این است که این حقوق نجومی است در حالیکه نمی دانند وضعیت گیرنده حقوق نجومی با کسی که سال ها زحمت می کشد و کار می کند فرق دارد و اعضای هیئت علمی و اساتید با سال ها تلاش و نقش آفرینی در تولیدات علمی کشور و تربیت هزاران دانشجو به این شرایط رسیدهاند.
درگاهی با بیان اینکه عدم افزایش حقوق اساتید و اعضای هیئت علمی انگیزه را از اساتید به خصوص اساتید علوم پایه می گیرد تاکید کرد: به طور خاص اساتیدی که در حیطه علوم پایه پزشکی و علوم انسانی فعالیت میکنند اکثرا منبع درآمدی به جز حقوق دریافتی از دانشگاه ندارند و اگر قرار باشد که متناسب با نرخ تورم افزایش حقوق نداشته باشند نشان دهنده این است که تصور و دیدگاه است که حقوقی که میگیرند خیلی بیشتر از آنچه که حقشان است تعیین شده که این رویکرد درستی نیست.
این استاد تمام دانشگاه اظهار کرد: این مسئله واقعیت دارد که اقشار محروم جامعه و کارمندان دولت زحمت می کشند و کار میکنند و حقوق ناچیزی دریافت میکنند و دولت باید کمک بیشتری به آنها کند اما این تصور هم نباید باشد که از حقوق بخش نخبه کشور که در دانشگاهها و مراکز پژوهشی زحمت میکشند کم شود تا به کارکنانی که از نظر حقوقی نیازمندی بیشتری دارند پرداخت شود چرا که نه اساتید به این کار راضی هستند و نه افرادی که افزایش حقوق خواهند داشت در باطن از این موضوع راضی خواهند شد.
وی ادامه داد: این تایین سقف در صورت تصویب هم تاثیری در کار اعضای هیئت علمی و میزان تلاش و فعالیت آنها نخواهد داشت چرا که همکاران ما افراد ایثارگر ، فرهیخته و نخبه هستند و سالها در این کشور زحمت کشیدهاند و این مسئله در میزان فعالیت آنها تاثیری نخواهد داشت و اساتید به دلیل این عدم افزایش حقوق دست به راههای فرعی و غیر اخلاقی نمیزنند ولی این سوال همواره در ذهنها باقی خواهد بود که چرا این تصمیم گرفته شده است.
درگاهی در پایان خاطر نشان کرد: این نکته نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که فعالیت اعضای هیئت معطوف به زمان اداری نیست و کارهای پژوهشی خود را در زمانهایی که در خانه هستند و در روزهای تعطیل نیز انجام میدهند و اینها باید در نظر گرفته شود و این واقعیتی است که نباید نادیده گرفته شود و با وجود این مسائل اگر بخواهیم این 10 درصد هم افزایش را هم نداشته باشیم این نگرانی پیش میآید که نمایندگان مجلس بر چه اصلی و معیاری این تصمیم را گرفتهاند و این ابهاماتی را به وجود میآورد که در شأن و اعتبار نمایندگان مجلس نیست.