۰۲ بهمن ۱۳۹۶ ۰۸:۴۹
کد خبر: ۱۶۷۱۶۳
ghobadi

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به اهمیت علم در توسعه گفت: در اولین جشنواره تقدیر از بهترین پایان‌نامه‌های علوم انسانی درتولید و اشتغال، حمایت‌های ویژه‌ای برای این پایان‌نامه‌ها در نظر گرفته‌ایم و دبیرخانه دائم پیوند این دو مقوله تا سال آینده تاسیس می‌شود.


به گزارش عطنا به نقل از ایرنا، حسینعلی قبادی در نشست اولین جشنواره تقدیر از بهترین پایان‌نامه‌های تولید و اشتغال بر اهمیت دیرینگی مسئله اشتغال و تولید اشاره کرد و گفت: این مسئله برای فردا و نسل های بعدی نیز باقی است و گاه آن اندازه اهمیت می‌یابد که به هویت انسان ها گره می‌خورد.


وی با تاکید بر آموزه های اسلامی در مورد تامین معیشت یادآور شد: علم جنبه‌های مختلف دارد و از یک جنبه مقدمه توسعه است همانطور که توسعه موجب اشتغال پایدار می‌شود.


قبادی به نامگذاری سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل طی دو سال گذشته توسط مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: موضوع تولید و اشتغال مسئله مند و به تدریج راهکارهای آن هم مشخص تر شده است.


این استاد پژوهشگاه با اشاره به مسئولیت مشترک در این امر ملی گفت: پژوهشگاه اراده دارد این مسیر را در سال های بعد ادامه داده، نگاه کاربردی نسبت به ظرفیت و وظایف خود داشته باشد و وارد چالش های جدی شود.


قبادی بر بهره گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها برای تولید و اشتغال تاکید کرد و یاداور شد: نگاه علمی عامل توسعه تشکیل نهادهای دانشی و شرکت های دانش بنیان است که می توانند توسعه پایدار و تولید اشتغال را به صورت منطقی و مستمر رونق بدهد.


پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» برای ترغیب دانشجویان عزیز، جشنواره تقدیر از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال را اسفند 1396 برگزار می‌کند.


این جشنواره شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته‌های علوم انسانی می شود که از سال 1386 تا پایان شهریور 1396 از پایان‌نامه و رساله خود با ویژگی‌های زیر دفاع کرده‌اند:


پایان‌نامه و رساله‌هایی با پیشنهادهای کاربردی (منتج از پژوهش) در حوزه تولید، اشتغال و کارآفرینی، پایان‌نامه و رساله های دربردارنده پیشنهادهای کاربردی در حوزه سیاست‌گذاری و ارزیابی سیاست‌های فعلی مرتبط با تولید و اشتغال، پایان نامه یا رساله های آینده پژوهانه یا مرتبط با مطالعات تطبیقی با رویکرد توسعه فرصت‌های اشتغال، پایان‌نامه و رساله های دربردارنده ایده‌هایی هم‌سو با فرهنگ و هویت ایرانی – اسلامی در راستای توسعه فرصت‌های اشتغال، پایان‌نامه و رساله هایی شامل بازآفرینی میراث‌ فرهنگی یا خلق محصولات فرهنگی، متناسب با نیازها و چالش‌های توسعه فرصت های اشتغال.



24 درصد از دانش آموخته های کارشناسی ارشد و دکتری بیکار هستند


استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اهمیت حرکت های علمی در توسعه اشتغال گفت: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی صدای دانشگاه در حل چالش های اجتماعی است.


وی به آمار بیکاری دانش آموخته ها اشاره کرد و گفت: در شرایطی که 24 درصد دانش آموخته های مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد بیکار هستند، جشنواره تقدیر از بهترین پایان نامه های علوم انسانی در تولید و اشتغال نقطه عطفی است که تلاش های دانشجویی در این زمینه را قدر می شناسد.


قبادی همچنین با اشاره به آمار 50 درصدی دانشجویان علوم انسانی از مجموع حدود 4 میلیون دانشجوی کشور و غفلت از ظرفیت های علوم انسانی در اشتغالزایی توضیح داد: مهارت افزایی در رشته های مختلف علوم انسانی می تواند به تولید فرصت های شغلی منجر شود؛ همانطور که مثلا در رشته ادبیات فارسی مهارت هایی در زمینه ویرایش محتوایی و زبانی متون مختلف علمی و غیره، برقراری ارتباط میان هنرهای نمایشی و ادبیات و نظایر آن دانش آموخته های این رشته را به شغل های جدید معرفی می کند.


رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به مشارکت نهادهای مختلف از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، برای برگزاری این جشنواره افزود: در این جشنواره ضمن جوایز نقدی، برگزیدگان می توانند از فرصت مطالعات پسادکتری و فرصت های پژوهشی مختلف در گروه های پژوهشگاه برخوردار شوند؛ ضمن اینکه اعطای گرنت (پژوهانه) نیز از دیگر جوایزی است که برای آنها در نظر گرفته ایم.



دریافت یکصد عنوان پایان نامه و رساله مرتبط توسط دبیرخانه


دبیر علمی این همایش نیز گفت: تا امروز 100 پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری مرتبط به دست دبیرخانه رسیده است اما از آنجا که مخاطبان ما که طی سال های 86 تا 96 دانشجو بوده اند امروزه دیگر دانشجو نیستند، دبیرخانه با کمک مجموعه هایی مانند ایرانداک (پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران) و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، پایان نامه های تالیفی را پایش و 400 عنوان را در این زمینه شناسایی کرده است.


سمیه توحیدلو ادامه داد: پایان نامه ها در 4 کارگروه بررسی می شوند؛ رشته های علوم اقتصادی و مدیریت، علوم اجتماعی، مطالعات فرهنگی و ارتباطات، گروه تاریخ، جغرافیا، حقوق و علوم انسانی و دسته آخر ادبیات، هنر و فلسفه.


وی با اشاره به همکاری دانشگاه ها در روند پایش پایان نامه ها و رساله های مرتبط در این زمینه گفت: از دانشگاه ها خواسته ایم پایان نامه های برتر خود را هر سال به ما معرفی کنند و برای بهترین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها نیز جوایزی در نظر گرفته ایم.


توحیدلو اضافه کرد: در مجموع از 103 عنوان پایان نامه و رساله ای که به دبیرخانه رسیده است، 63 اثر در مقطع کارشناسی ارشد، 35 اثر در دکتری، 49 اثر در هر دو حوزه از طریق دانشگاه های دولتی معرفی شده اند، 16 عنوان از دانشگاه پیام نور و 35 اثر در دانشگاه آزاد در میان آثار وجود دارد.


وی به محورهای انتخاب برترین پایان نامه ها و رساله ها اشاره کرد و گفت: تاثیر دانش بر اشتغال، بررسی ارتباط صادرات نفتی و غیرنفتی و اشتغال، نقش آموزش های غیرنفتی بر تولید، از جمله محورهایی است که در پایان نامه ها مد نظر بوده اند و قصد داریم با خوانش، پایش و معرفی آثاری که در این زمینه مکتوب شده اند توجه دستگاه های اجرایی را به استفاده از این ظرفیت ها جلب کنیم.


دبیر علمی این جشنواره در پایان با اعلام زمان برگزاری اختتامیه افزود: دبیرخانه تا 15 بهمن پذیرای پایان نامه ها و رساله های مرتبط است، مراسم اختتامیه 22 اسفند برگزار می شود.


وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه چه تعداد از آثار تقدیر شده و جایزه دریافت می کنند، گفت: همه آثاری که ارزشمند هستند در 4 کارگروه یادشده تقدیر می شوند و تعداد آثار برتر به نتیجه داوری ها بستگی دارد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار