۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ۱۲:۱۰
کد خبر: ۱۵۴۶۷
به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، دکتر حسین سالار آملی با اشاره به ترافیک هیات های علمی به کشور اظهار کرد:از حدود یک سال پیش با دورنمای مشخص شدن مذاکرات با 5+1 اعضای هیات علمی کشورهای هوشمندتر برای ورود به ایران اقدام کردند،به عنوان مثال در اسفندماه سال گذشته حدود 34 تن از وزرای علم و فناوری و حدود 40معاون وزیر کشورهای نم در ایران حضور یافتند که این امر نشان دهنده توجه کشورهای دیگر به ایران است.

824627_163

دکتر سالار آملی ادامه داد:همچنین کشور آلمان در رأس کشورهایی است که هیات های خود را در بالا ترین سطح به ایران می فرستند و ایران در طول کمتر از یک ماه دیگر میزبان دبیرکل های نهادهای مهم آلمان از جمله DAD و الکساندر هومبرد خواهد بود.

وی از ورود یک هیات فرانسوی در اواسط شهریورماه به کشور برای انجام مذاکرات دانشگاهی خبر داد و افزود:انتظار داریم در اکتبر یا نوامبر روسای چند دانشگاه مهم اسکاتلند وارد ایران شوند،همچنین طبق برنامه ریزی های انجام شده ارتباطات علمی با کشور روسیه، با اعزام روسای 10دانشگاه بزرگ کشور به روسیه وارد فاز جدیدی می شود.

قائم مقاوم وزیر علوم در امور بین الملل درمورد کشورهای حائز اهمیت برای ایران اظهار کرد:در حال حاضر کشورهایی مانند چین،آلمان،روسیه و ایتالیا برای ما حائز اهیمت هستند و برگزاری برنامه‌ها،دوره ها،ایجاد دانشکده و دانشگاه مشترک با این کشورها مد نظر است که امیدواریم در پساتحریم به آن دست پیدا کنیم.

رقابت فشرده دانشگاه های خارجی برای جذب فارغ التحصیلان ایرانی

دکتر سالار آملی در ادامه با تاکید بر تمایل کشورهای خارجی بر جذب فارغ‌التحصیلان ایرانی،گفت:دانشگاه های خارجی برای جذب فارغ التحصیلان حدود 15 دانشگاه بزرگ کشور ما با یکدیگر رقابت دارند،مسائلی مانند مشکلات دانشجویان در نروژ، ظاهری است و عمق قضیه، وجود رقابت شدید بین دانشگاه های بزرگ مانند ام آی تی،پرینستون،آکسفورد،مادام کوری و دانشگاه های بزرگ آلمان برای جذب فارغ التحصیلان ما است. البته ما مایل نیستیم دانشجویان ما به کشوری اعزام شوند مگر اینکه در سیستم گردش مغزها جای بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه دانشجوها و دانشمندان ایرانی در حدی هستند که کشوری نمی تواند از آن ها چشم پوشی کند،درمورد تحریم های موجود و تاثیر آن در جذب دانشجویان و توقف پذیرش دانشجو در برخی از رشته ها اظهار کرد: تحریم ها هوشمندانه و در راستای قطع ارتباط بوده است،برای مثال ارائه مقاله اساتید ایرانی به نشریات بین المللی را دچار مشکل کرده بودند که این مساله می توانست باعث انزوای علمی ایران شود.

قائم مقاوم وزیر علوم در امور بین الملل در پایان خاطرنشان کرد:چنانچه توافق به نتیجه قطعی برسد،محدودیت هایی که در زمینه جذب دانشجو در برخی از رشته مانند انرژی هسته ای وجود داشته ناخودآگاه برداشته خواهد شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار