۲۰ مرداد ۱۳۹۴ ۱۵:۰۴
کد خبر: ۱۴۸۱۹

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به اختلاس صورت گرفته در صندوق رفاه دانشجویان در دولت قبل اظهار کرد: این پرونده دارای دو جنبه عمومی و کیفری و حقوقی است که جنبه حقوقی آن توسط صندوق رفاه پیگیری می شود و طبق احکام صادر شده تاکنون دو میلیارد و 400 میلیون تومان مراحل قانونی خود را طی کرده و به صندوق عودت داده شده است.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، مهندس ذوالفقار یزدان مهر در نشست خبری گفت: چهار میلیارد و 300 میلیون دیگ نیز در حال اجرای احکام است. در این راستا دیوان محاسبات و دادرسی در حال پیگیری جنبه عمومی و کیفری این پرونده هستند.


وی در ادامه از ارایه ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل خبر داد و گفت: میزان این ودیعه در مقطع کاردانی و کارشناسی پنج میلیون تومان و در مقطع تحصیلات تکمیلی هفت میلیون و 500 هزار تومان برای شهر تهران است.


وی با بیان اینکه 4.5 میلیون دانشجو به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت پوشش صندوق رفاه دانشجویان قرار دارند، گفت: به همین دلیل سعی می‌شود به ارتقای خدمت‌رسانی در صندوق رفاه جامه عمل بپوشانیم. صندوق رفاه باید یک سازمان چابک و پاسخگو باشد.


وی از تشکیل شورای راهبردی صندوق رفاه خبر داد و افزود: با استفاده از ظرفیت جامعه دانشگاهی، مشاوران و کارشناسان اقتصادی، شورای راهبردی صندوق رفاه دانشجویان تشکیل شد و جلسات منظمی در مورد سند راهبردی صندوق رفاه توسط این شورا تشکیل می‌شود. همچنین در حال تدوین سند راهبردی صندوق هستیم تا بتوانیم برای دستیابی به اهداف‌مان نقشه راهبردی داشته باشیم.


رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به محدودیت‌های مالی، اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های مالی که در سازمان‌های دولتی وجود دارد، سعی کردیم به دنبال ایجاد منابع مالی پایدار باشیم و از طریق درآمدهای اختصاصی محدودیت‌های بودجه‌ای را برطرف کنیم.


یزدان‌مهر در ادامه با اشاره به ظرفیت خیرین اظهار کرد: دانشگاه‌های بزرگ خارجی برخی از اعتبارات خود را از طریق جلب خیرین تامین می‌کنند. امسال با تدبیر ویژه وزیر علوم اولین همایش بنیاد حامیان آموزش عالی در مشهد تشکیل شد.


وی ادامه داد: در همین راستا صندوق رفاه جلساتی با بنیاد مستضعفان و کمیته امداد داشت. مذاکراتی نیز با بنیاد علوی نیز انجام و تفاهمنامه‌ای با این بنیاد منعقد شد.


رییس صندوق رفاه دانشجویان با تاکید بر اینکه در ساختار جدید، جایگاه ویژه‌ای برای خیرین قائل هستیم، افزود: هدف ما این است که استفاده از ظرفیت خیرین را هدفمند کنیم و همان طور که خیرین در مدرسه‌سازی مشارکت می‌کنند، در خوابگاه‌سازی بورسیه دانشجویان مستعد کم بضاعت، وام شهریه و ... نیز مشارکت داشته باشند.


یزدان مهر در ادامه با اشاره به بحث مطالبات صندوق اظهار کرد: یکی از مشکلات صندوق رفاه این است که از سال 53 تاکنون بالغ بر 420 میلیارد تومان مطالبه از فارغ‌التحصیلان دارد.



بدهی 21 میلیاردی فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران به وزارت علوم


وی با بیان اینکه میزان کل بدهی 420 میلیارد تومان است، گفت: بیشترین میزان بدهی مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاه تهران است. فارغ التحصیلان این دانشگاه 21 میلیارد تومان به صندوق رفاه بدهکار هستند.


رییس صندوق رفاه دانشجویان در مورد تمهیدات صندوق برای اخذ مطالبات توضیح داد: صندوق رفاه سیاست‌های تشویقی را برای بازگرداندن مطالبات در نظر گرفته است. برای مثال به افرادی که از سال 53 تا 79 فارغ التحصیل شده‌اند، اعلام شده در صورتی که تا 31 شهریور ماه سال جاری بدهی خود را پرداخت کنند، فقط از آنها اصل بدهی دریافت می‌شود و چنانچه بدهی خود را تا تاریخ معین پرداخت نکنند به ازای هر سال باید 12 درصد جریمه دیرکرد پرداخت کنند. همچنین فارغ التحصیلانی که مشکل خاص داشته باشند طبق تصمیم هیات امنا کلیه جریمه دیرکرد برای آنها بخشیده می‌شود.


یزدان مهر ادامه داد: همچنین طبق تصمیم هیات امنا و اجازه‌ای که به رییس صندوق رفاه دانشجویان داده شد قرار شد افرادی که بدهی خود را یکجا پرداخت می‌کنند 50 درصد بدهی آنها بخشیده شود.


وی با تاکید بر اینکه میزان بدهی به صندوق بیشتر از 420 میلیارد تومان بود، اظهار کرد: با پیگیری‌های صندوق مقداری از بدهی‌ها به صندوق پرداخت شد. به طور کلی صندوق رفاه دانشجویان نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش درآمد داشته است.


رییس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه یکی از برنامه‌های صندوق رفاه این است که یک سازمان آی تی محور شود، گفت: تلاش بر این است که زیرساخت‌ها اصلاح شده و نظام دریافت و پرداخت شفاف‌تر شود. در این راستا نظام دریافت و پرداخت از طریق یک بانک عامل صورت می‌گیرد.



تمهیدات صندوق رفاه برای نظارت بیشتر بر خوابگاه‌ها


یزدان مهر در ادامه با اشاره به بحث خوابگاه‌ها، گفت: به طور کلی دو نوع خوابگاه ملکی و غیردولتی که دارای مجوز هستند، وجود دارد. تعداد خوابگاه‌های ملکی 1016 و تعداد خوابگاه‌های غیردولتی دارای مجوز 320 خوابگاه است.


رییس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: به دلیل نظارت بیشتر بر خوابگاه‌ها دستورالعمل تاسیس خوابگاه‌های غیردولتی توسط وزیر اعلام شد و قرار است شورای نظارت راهبردی در خوابگاه‌ها تشکیل شود تا روی ارائه مجوز، اجاره‌بها و ... نظارت مستمری وجود داشته باشد.


وی با تاکید بر اینکه امسال تمرکز ویژه ای روی بحث خوابگاه ها صورت گرفته است، گفت: خوابگاه هایی که مجوز ندارند، باید مجوز بگیرند. همچنین دانشجویان برای انتخاب خوابگاه توجه داشته باشند لیست اسامی خوابگاه‌هایی که تحت نظارت صندوق رفاه است در سایت اینترنتی این صندوق درج شده است.


یزدان مهر در مورد برنامه‌های صندوق رفاه برای تمرکز بیشتر روی خوابگاه‌ها توضیح داد: امسال 50 درصد به دانشگاه‌ها برای تامین و بازسازی خوابگاه‌ها توسط صندوق به دانشگاه‌ها عودت داده شد. همچنین برای دانشجویان متاهل و مجرد ودیعه مسکن ارائه شد که 30 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. از طرف دیگر به برخی از دانشگاه‌های خاص کمک رهن اختصاص داده شد.


رییس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به مشارکت خیرین در بحث خوابگاه‌سازی نیز گفت: در سه ماهه اخیر 6 خوابگاه توسط خیرین وارد فاز اجرایی شده است.


رییس صندوق رفاه دانشجویان با تاکید بر اینکه حضور خیرین در آموزش عالی قابل ارزش و احترام است، گفت: تاکنون 36 خوابگاه توسط خیرین ساخته شده و همان طور که ذکر شد 6 خوابگاه هم در مرحله اجرایی قرار دارند. البته خیرین در آموزش عالی فقط در بخش خوابگاه ها حضور ندارند بلکه در ساخت آزمایشگاه، بورسیه و ... نیز حضور پیدا می کنند.



ارائه ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل


یزدان مهر در ادامه با بیان اینکه در مورد ودیعه مسکن تفاهمنامه ای بین صندوق رفاه و بنیاد علوی بسته شده است، گفت: همچنین در این راستا با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی وارد مذاکره شده ایم و در نهایت میزان ودیعه مسکن در مقطع کاردانی و کارشناسی حدود پنج میلیون تومان و در مقطع تحصیلات تکمیلی هفت میلیون و 500 هزار تومان در شهر تهران است. این میزان در پنج شهر بزرگ سه میلیون و 750 هزار تومان در مقطع کاردانی و کارشناسی و شش میلیون تومان در مقطع تحصیلات تکمیلی است. در سایر شهرها سه میلیون تومان در مقطع کاردانی و کارشناسی و چهار میلیون و 500 هزار تومان در مقطع تحصیلات تکمیلی به دانشجویان متاهل ودیعه مسکن داده می شود.


وی ادامه داد: همچنین میزان وام ودیعه مسکن دانشجویان غیرایرانی بورسیه پنج میلیون تومان است.



تلاش برای تخصیص صد درصدی وام شهریه


وی با اشاره به وام شهریه با بیان اینکه مبلغی که سال گذشته به وام شهریه تخصیص داده شد به دلیل مشکلات اعتبارات عمومی ابلاغ نشد، اظهار کرد: با این وجود بخشنامه ای از سوی صندوق رفاه به دانشگاه ها ابلاغ شد که امتحانات دانشجویانی که شهریه خود را پرداخت نکردند برگزار شود و از طریق اعتبارات منابع اختصاصی و صرفه جویی در هزینه های عمومی و اداری 70 میلیارد تومان از وام شهریه را پرداخت کردیم.


رییس صندوق رفاه دانشجویان در مورد آمار متقاضیان وام شهریه، اظهار کرد: امسال تعداد متقاضیان وام شهریه 600 هزار نفر است که تلاش می کنیم از طریق منابع اختصاصی و پیگیری ها تخصیص صددرصدی در ارائه وام شهریه از سازمان مدیریت و برنامه ریزی داشته باشیم.


یزدان مهر ادامه داد: همچنین اخیرا وزیر علوم و وزیر بهداشت نامه مشترکی به ریاست جمهوری در این راستا ارسال کردند و امیدواریم امسال وام شهریه صددرصد تخصیص یابد.



ارائه وام تغذیه به دانشجویان کم بضاعت


وی در ادامه با اشاره به بحث تغذیه دانشجویان اظهار کرد: امسال در راستای مراعات حال دانشجویان ژتون غذایی 14.3 درصد و متناسب با تورم اعلامی افزایش داشته است در صورتی که این میزان در سال های قبل 21 تا 25 درصد بوده است.


رییس صندوق رفاه دانشجویان از ارائه منوهای مختلف غذایی به دانشجویان خبر داد و گفت: دانشگاه ها و صندوق رفاه به دنبال این هستند که منوهای مختلف غذایی را وارد دانشگاه ها کنند. همچنین هدف صندوق رفاه این است که با مشارکت دانشگاه در خرید اقلام اساسی ورود پیدا کند تا قیمت تمام شده خرید این اقلام کاهش یابد.


یزدان مهر در مورد قیمت غذای دانشجویان گفت: مبلغ غذای کم هزینه 700 تومان، غذای متوسط 1000 تومان و غذای پرهزینه 1150 تومان و صبحانه 580 تومان است.


رییس صندوق رفاه دانشجویان در پایان از ارائه وام تغذیه به دانشجویان کم بضاعت خبر داد و گفت: در صورتی که دانشجو نتواند هزینه پرداخت ژتون را بدهد صندوق به این فرد وام تغذیه ارائه می دهد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار