استاد ارتباطات و روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبائی آفات حرفه خبرنگاری را در به روز نبودن، حرف شنوی از صاحبان قدرت، ثروت اندوزی و نگاه به این حرفه به عنوان ممر درآمد و معاش و برخورد کارمندمآبانه با آن می داند.
دکتر علیرضا عبدالهی نژاد، استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، علاوه بر آثار متعدد پزوهشی در حوزه روزنامه نگاری از جمله فعالان عرصه رسانه نیز به شمار می آید.
وی علاوه بر نگارش و انتشار دهها مقاله علمی داخلی و بین المللی در برخی مسئولیتها و سوابق کار حرفه ای خبری نظیر خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، عضو کمیته راهبردی اخبار ایرنا، پژوهشگر اداره کل پژوهش و بررسی های خبری ایرنا (گروه تحلیل و تفسیر اخبار)، مترجم گروه بین الملل روزنامه انتخاب، مترجم و ویراستار اخبار در خبرگزاری قدس و روزنامه نگار و ستون نویس روزنامه انگلیسی زبان "ایران دیلی" فعالیت داشته است.
وی به مناسبت هفده مرداد که روز خبرنگار نام گرفته است در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبری علامه طباطبائی(عطنا) در مورد این حرفه گفته است: وقتی نام خبرنگار می آید به یاد مشقت کار، ریسک و مسئولیت پذیری می افتم ،کسی که افکار عمومی را به خوبی می شناسد و خود را وقف خدمت عمومی می کند. در واقع خبرنگار کسی است که نقش نظارتی و دیده بانی را انجام می دهد.
به گفته ی عبداللهی نژاد کار خبر در واقع سه زمینه ی اصلی دارد: مهم ترین زمینه به اصطلاح خاک صحنه خوردن و حضور مستمر داشتن در تحریریه است و این که خبرنگاران باید با جامعه ارتباط داشته باشند ، نیازهای مخاطبان را بشناسند و پس از شناسایی نیازهای جامعه ، آنها را تدارک ببینند . مورد دوم ، استعداد ، قریحه ، ذوق و انگیزه برای کار خبر است و در نهایت در کنار این حضور داشتن و استعداد به کسب مهارت ها و کسب آموزه های علمی و تئوریک بپردازد و سطح دانش خود را ارتقا ببخشد و سبک ها و الگوها و چگونگی تنظیم و انتشار خبر به روش های جدید را بیاموزد و به روز باشد، همچنین مطالعات مستمر در حوزه های مختلف و به خصوص حوزه ای که در آن مشغول به کار است داشته باشد. در روزنامه نگاری سنتی خبرنگار سطحی می داند اما در روزنامه نگاری حرفه ای در یک حوزه ی خاص عمقی کار می کند و در واقع کارشناس است؛ مثل خبرنگاری که در حوزه ی سیاست خارجی مطالعه دارد و کار می کند.
استاد دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه افزود: مهم ترین آفت کار خبرنگاری این است که خبرنگار به خبرنویس یا خبربیار تبدیل شود ؛ به این معناکه برای پیشرفت و ارتقا، اصالت حرفه ای و مسئولیت پذیری را فدای یک سری مسائل زودگذر بکند. بعضی از خبرنگاران از صاحبان قدرت حرف شنوی دارند و اخلاق حرفه ای را قربانی می کنند؛ این در حالی است که خبرنگار باید بداند که نماینده ی افکار عمومی است و خود را باید وقف خدمت عمومی کند . آفت دیگر نگریستن به حرفه ی خبرنگاری به عنوان ممر برای کسب پول و درآمد است.
عبدااللهی نژاد در ادامه بیان داشت: خبرنگاری نباید برای ثروت اندوزی باشد، خبرنگار نباید رشوه بگیرد و کار خبری کند. خبرنگار باید سبک های جدید و تنظیم و نگارش خبر به شیوه های روز را بیاموزد. عامل دیگر بی انگیزگی و کسالت و بی علاقگی است. در نهایت هم نگاه کارمندی به حرفه ی خبرنگاری را می توان نام برد ؛ در حالی که خبرنگار خودش و اندیشه ی والا و تفکرش مهم است و این که خبرنگار باید به منافع عموم توجه کند.
معاون دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه اضافه کرد: خبرنگار باید سه ویژگی جسارت، شجاعت و انعطاف پذیری را داشته باشد. در واقع جسارت لازمه ی کار خبرنگاری است؛ در بعضی جاها ممکن است منافع عموم با منافع دولت در تضاد قرار بگیرد و به نوعی مسیر سخت شود.
وی در پایان گفت: من منافع عموم را ترجیح می دادم و توبیخ هم می شدم ولی به آن عهد و رسالتی که با خودم بسته ام، پایبند بوده و هستم.