۱۴ مرداد ۱۳۹۴ ۰۱:۰۲
کد خبر: ۱۳۹۶۱

فرشاد مومنی در همایش اصناف، اظهارکرد: توجه به تولید باید در دستور کار دولت قرار گیرد و از همه ظرفیت‌ها برای تقویت تولید استفاده شود.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی برای اقتصاد کشور در دوران پساتحریم باید از شتابزدگی پرهیز و برخورد علمی را جایگزین آن کنیم.
وی افزود: با وجود اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون سهم شاغلان با سواد ۵ برابر شده و پیام آن این است که جمهوری اسلامی ایران در تربیت نیروی انسانی تلاش کرده اما در اقتصادهای رانتی، قدرت تاثیرگذاری غیرعلمی از علمی بیشتر است.
مومنی اظهار کرد: براساس گزارش‌های رسمی 53/7 درصد بنگاه‌های اقتصادی ایران یک نفره است و این مسئله نشان می‌دهد که وقتی مقیاس یک بنگاه بزرگ نشود، معجزه تقسیم کار شکل نمی‌گیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بقای هر کشور و بالندگی آن به بنیه اقتصادی وابسته است و اگر به مسایل اساسی کشور حساس نشویم، نمی‌توانیم برای آن راه حلی بیابیم.
مومنی راه حل نجات اقتصاد کشور را تولید محوری دانست و تصریح کرد: ایران اکنون یکی از عمیق‌ترین دوران رکود را طی می‌کند. براساس گزارش‌های رسمی سال ۹۳ حجم موجودی انبار بنگاه‌های ایران به بالاترین حجم طی ۵ سال گذشته رسیده است.
وی با بیان اینکه در این شرایط لازم است دولت در سیاست‌های مالی تجدیدنظر کند، گفت: این در حالی است که میزان درآمدهای مالیاتی دولت در سال ۹۳ در مقایسه با سال ۹۲ معادل ۵۰ درصد افزایش یافته است، در حالی که این مسئله با نرخ رشد اقتصادی، شرایط بشدت رکود فعلی همخوانی ندارد. در این شرایط باید فشارها را از روی تولید کم کرد نه اینکه فشار بیشتری به تولید وارد کرد.
مومنی افزود: فشار مالیات‌گیری در ایران بیشتر متوجه عامه مردم و تولیدکنندگان شده زیرا که دولت زورش به رانتخواران نمی‌رسد. از سال ۱۳۳۸ که حساب‌های ملی در ایران اندازه‌گیری می‌شود، برندگان اصلی کسانی هستند که می‌توانند درآمدهای خود را پنهان کنند و مالیات نپردازند. در نتیجه بیشترین فشارها به تولیدکنندگان و معیشت مردم وارد شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار