در شرايطي که مسئولان ورزش کشورمان سالهاست با چالش جدي و تقريبا غيرممکن ساختن يک ورزشگاه مدرن فوتبال دستوپنجه نرم ميکردند (ميکنند)، عراق، کشور همسايه و بحرانزده ايران، دو ورزشگاه تقريبا مدرن را ساخته و رونمايي کرده است.
به گزارش عطنا به نقل از شرق، اين کشور جنگزده که هنوز هم با بحرانهاي ريزودرشتي دستوپنجه نرم ميکند، از سال ٢٠٠٩ تا ٢٠١٦، دو ورزشگاه فوقالعاده ساخته و حتي بازيهاي افتتاحيه را هم در آن انجام داده است؛ آنهم درحاليکه هنوز از سوي فيفا به دليل نبود امنيت کافي در اين کشور، محروم است و نميتواند ديدارهاي رسمي را برگزار کند؛ هرچند که اين نهاد بينالمللي، بهتازگي فرصتي سهماهه به اين کشور داده است تا در سه ورزشگاه بصره، کربلا و اربيل، بازيهاي دوستانه برگزار کند و در صورت جلب توجه مسئولان فيفا، مجوز ميزباني را دوباره بگيرد.
درست در روزهايي که صحبت از ورزشگاه مدرن «کربلا» و بازي دوستانه ايران و عراق در اين ورزشگاه ميشود، عراقيها دلخوش به ورزشگاه ديگري هم هستند؛ ورزشگاه بصره. اين ورزشگاه که کار ساخت آن از سال ٢٠٠٩ شروع شده، در سال ٢٠١٣ به اتمام رسيده است. البته نکته جالب توجه، اين است که در قرارداد اوليهاي که با طراح اين ورزشگاه بسته شده، قرار بر ساخت دو ورزشگاه بوده است؛ يکي با گنجايش ٨٠ هزار نفر و ديگري با گنجايش ٢٠ هزارنفري. دست آخر، دو ورزشگاه ساخته ميشود با اين تفاوت که گنجایش ورزشگاه اصلي، ٦٥ هزار نفر ميشود. در کنار اين مجموعه، ساخت چهار هتل و بيمارستان هم در دستور کار قرار گرفت که همگي در نهايت دستبهدست هم داد تا چهار سال زمان ببرد. ويژگي بارز ورزشگاه بصره، نماي بيروني اين ورزشگاه است که کاملا مدرن و شبيه به ورزشگاه آليانس آرنا در مونيخ است. اين ورزشگاه چند وقت پيش، در ميان حضور پرشور تماشاگران عراقي، با بازي ديدار تيمهاي ملي عراق و اردن که دوستانه بود و با تکگل عراقيها به پايان رسيد، به صورت رسمي افتتاح شده است. البته ساخت اين مجموعه لوکس، در مجموع نزديک به ٥٥٠ ميليون دلار براي عراقيها آب خورده است.
دومين ورزشگاه مدرني که عراقيها در بحبوحه جنگ ساختهاند، ورزشگاه کربلا است؛ ورزشگاهي که از روز اول قرار شد لوکسترين ورزشگاه آسيا شود، ولي در نهايت و پس از اتمام کار، به دليل کمبود بودجه قسمتهاي انتزاعي آن به حال خود رها شد. ساخت اين ورزشگاه که سال ٢٠١٢ شروع شده، در مجموع نزديک به ١٠٥ ميليون دلار براي عراقيها هزينه برداشته و سال ٢٠١٦ هم به اتمام رسيده است. البته ايرادهایی هم فيفا به اين ورزشگاه گرفت که بعدها برطرف شد. اين ورزشگاه که ظاهري بسيار تماشايي دارد، در ٥٠کيلومتري محل تمام اتفاقات انتحاري اخير در کربلا ساخته شده و سال گذشته با بازي تيمهاي افث کربلا و تيم ملي عراق، افتتاح شده است. اين ورزشگاه زيبا که گفته ميشود بهزودي ميزبان بازي تيمهاي عراق و ايران است، ٣٠ هزار نفر گنجايش دارد و سقف آن تقريبا پوشيده است؛ تقريبا به اين خاطر که هنوز بخشهاي نهايي آن باقي مانده است، ولي همین حالا سقفش تا ارتفاع ٣٥ متر متغير است و ميتواند بخش اعظمي از ورزشگاه را پوشش دهد. گفته ميشود مسئولان عراقي براي تنظيم درجه حرارت که در بخشهايي از سال بسيار بالا ميرود هم فکري انديشيدهاند تا کساني که به اين مجموعه وارد ميشوند، احساس بسيار خوبي داشته باشند.
عضو فدراسیون فوتبال عراق گفت رئیس فدراسیون فوتبال ایران بهتازگی از ورزشگاههای کربلا و نجف بازدید کرده است. قرار است فدراسیون فوتبال ایران و عراق بهزودی یک تفاهمنامه امضا کنند. مهدی تاج به مقامات عراقی قول داده تیم ملی ایران در یکی از روزهای فیفا دیداری دوستانه با عراق در ورزشگاه کربلا برگزار کند. یحیی کریم، عضو فدراسیون فوتبال دراینباره گفته بود: «فدراسیون فوتبال عراق در راستای رفع محرومیت کامل از ورزشگاههای عراق از سوی فیفا به طرف ایرانی پیشنهاد کرده که تیم ملی فوتبال ایران یک اردوی تمرینی را برای آمادهسازی جهت رقابتهای جام جهانی در کربلا برگزار کند و مهدی تاج نیز موافقتهای اولیه را اعلام کرده است».
آیا حضرت علی (ع) هم از بیت المال کوفه ،با وجود فقر آحاد داخل مرزهای تحت امر آن حضرت ، برای عمران و آسایش افراد و یا ساخت و گسترش زیارتگاه برادرش جعفر طیار در موته از بلاد شام تحت حکومت معاویه خرج می کرد؟