در ذهن تصور میکردیم با توجه به اینکه این مستمریبگیر بیش از ۱۰۰ سال سن دارد حتما از کار افتاده است و نمیتواند از پسکارهای روزمره خود برآید و یا بر روی تختی افتاده و گذران زندگی میکند.
نهایتاً صبح روز گذشته به همراه تیم یاد شده به منزل ساده آقا سید اسماعیل موسوی، فرزند سید فتحالله متولد ۲ مهر ۱۲۷۵ که ۱۱۹ سال و ۸ ماه و ۱۵ روز داشت رفتیم؛ آقا سید با عبا به استقبال ما آمد و با لهجه ترکی خوش آمد گفت.
با دیدن این صحنه تمامی ذهنیتهای قبلیم درباره یکی از مسنترین مستمریبگیران تأمین اجتماعی بهم خورد و انرژی جدید گرفتم.
منزل آقا سید اسماعیل مملو از فرزندان، نوه، نتیجه بود و دائما ذکر میگفت و خدا را شکر میکرد. در گوشهای از اتاق نشست و در کنارش کتابها و دستنوشتههایی بود که نشان میداد، هنوز دست از مطالعه بر نداشته است.
ذکرهای شکر خدا از لبانش نمیافتد و نمیتوانست فارسی صحبت کند و گوشهایش هم یکم سنگین شده بود. سید اسماعیل موسوی دارای ۶ فرزند دختر، ۳ فرزند پسر، ۴۰ نوه،۴۸ نتیجه و ۲ نبیره است که تعدادی از آنها در این جمع حضور داشتند.
بزرگترین فرزند و نوه او به ترتیب ۷۶ و ۴۳ سال دارند و نام نوهها و نتیجههایش را خودش انتخاب کرده است که البته پدر و مادرشان به اسم دیگری آنها را صدا میزدند.
آقا سید پیشنماز حسینیه و مسجد اعظم زنجان بوده است که به دلیل کهولت سن دیگر توان برای رفت و آمد نداشته است.
جالب اینکه آقا سید تنها یکبار عمل کرده است و آن نیز عمل پروستات بوده و دیگر تنش به ناز طبیبان در این مدت گرفتار نشده است و قرص هم نمیخورد.
حاجآقا سید اسماعیل با همسرش زندگی میکند و تنها یک همسر داشته است که البته منزل نبود و برای درمان به تهران رفته بودند.
سید احمد موسوی فرزندش میگوید، پدر ما غذاهای بسیار ساده و کمی میخورد هنگامی که در منزل تدارک غذا میبینیم وی "آب دوغ خیار” میخورد.
وی ادامه میدهد: از سال ۱۳۸۸ پدرمان را بیمه مشاغل و حرف آزاد کردیم که پس از ۱۰ سال بازنشسته شده و ماهیانه حدود ۴۰ هزار تومان مستمریاز تأمین اجتماعی دریافت میکند و همیشه راضی بوده و خدا را شکر کرده است.
با آنکه ترکی بلد نبودم از آقای تقیپور مشاور مدیرعامل و مدیرکل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی درخواست کردم که بپرسند چه توصیهای برای جوانان دارید که در جواب و در ترجمه گفت: کم بخورید، کم حرف بزنید، کم بخوابید و با آدمها کم عقل معاشرت نکنید و سپس چندین بیت شعر برایمان خواند و به کتابخوانهاش رفت و ما را نیز دعوت کرد.
آقا سید نام یکی از نوههایش را فاطمه گذاشته بود که پدر و مادرش و فامیل آن را به نام نیلوفر صدا میکردند ولی باز حاجآقا به نام فاطمه آن را می شناخت، هنگامی که با این نوه صحبت شد عنوان میکرد، پدر بزرگم بسیار مهربان است و ما هر روز از آن درست زندگی کردن را یاد میگیریم.
۱۵نفر از مستمریبگیران تأمین اجتماعی بین ۱۱۴ تا ۱۲۴ سال سن دارند/ ۳۴۲ خانواده ۵۰ سال مستمری دریافت میکنند
امیرعباس تقیپور مدیرکل روابط عمومی و مشاور سازمان تأمین اجتماعی در این دیدار اظهار داشت: در حال حاضر ۳۴۲ خانواده تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند که بیش از ۵۰ سال است مستمری دریافت میکنند.
وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی با اخذ حق بیمه از بیمهشدگان خود علاوه بر ۱۸ نوع خدمت، مستمریهای متعددی را نیز به بیمه شدگان پرداخت میکند.
تقیپور اظهار داشت: در صورتی که بیمهشدهای فوت کند، همسر آن بیمهشده، مستمری دریافت خواهد کرد و در صورت فوت همسر، فرزندان پسر این خانواده تا ۱۸ سالگی و فرزندان دختر این خانواده تا زمان تأهل نیز میتوانند از مستمری سازمان تأمین اجتماعی استفاده کنند.
مشاور مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: در حال حاضر ۱۵ نفر از مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی متولد دهه ۱۲۷۰ تا ۱۲۸۰ هستند که امروز نیز در منزل یکی از مسنترین مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی در زنجان هستیم که متولد ۱۲۷۵ هستند.
تقیپور افزود: رکورد مسنترین انسان اخیراً ۱۱۵ سال بوده است که با مستندات جمعآوریشده، این مستمریبگیر ما بیش از ۱۱۸ سال سن دارد و با بررسیهای صورتگرفته در حال هماهنگی با ثبت نام این فرد در رکوردهای گینس شدیم.