به گزارش عطنا به نقل از ایرنا، رییس سازمان علمی بنیاد بیماری های نادر در مراسم راه اندازی این مرکز که به همراه افتتاح مرکز جامع سرطان بنیاد بیماری های نادر در محل این بنیاد صورت گرفت، اظهار کرد: صدای مشاور سرطان با هدف ارائه اطلاعات و راهنمایی های صحیح و به روز علمی و پیشگیری از انتشار اطلاعات نادرست و غیرعلمی دایر شده است.
دکتر مهدی حسینیان با بیان اینکه صدای مشاور سرطان بنیاد بیماری های نادر اطلاعات و راهنمایی های مربوط به انواع سرطان به صورت رایگان در اختیار تماس گیرنده قرار می دهد، افزود: در فاز اول این مرکز روزانه به مدت 12 ساعت اطلاعات لازم را در اختیار افراد قرار می دهد و قرار است در ادامه کار این اطلاع رسانی به صورت 24 ساعته صورت گیرد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 2 نفر از کارشناسان ارشد رشته های مرتبط با علوم پزشکی در این مرکز، مشاوره های لازم را به متقاضیان ارائه می دهند و در فاز بعدی این تعداد به 6 نفر افزایش می یابد.
وی گفت: این افراد آموزش های لازم را زیرنظر اساتید و متخصصان حوزه های پزشکی دریافت کرده اند و در آزمون های مربوطه برای ارائه مشاورهای لازم انتخاب شده اند.
حسینیان ادامه داد: هدف از راه اندازی سامانه صدای مشاوره تلفنی این است که حتی افراد بی سواد هم که اطلاعاتی در رابطه با سرطان ندارند بتوانند از طریق تلفن که ساده ترین راه ارتباطی است ، به اطلاعات لازم در این زمینه دسترسی یابند.
حسینیان گفت: صدای مشاور سرطان تنها به بیماران اختصاص ندارد و حتی افرادی که در خانواده و نزدیکان خود بیماران مبتلا به سرطان دارند و نگران از ابتلای خود به این بیماری هستند ، می توانند برای آگاهی یافتن از راه های پیشگیری و تشخیص زودهنگام این بیماری از این طریق آگاهی یابند.
وی افزود: صدای مشاور سرطان علاوه بر ارائه اطلاعات لازم در مورد سرطان به بیماران و همچنین خانواده های آنان از نظر روان درمانی و ارائه سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان، اطلاع رسانی می کند.
رییس سازمان علمی بنیاد بیماری های نادر اظهار کرد:سامانه صدای مشاور سرطان در مورد نحوه پیشگیری، تشخیص زودهنگام ، درمان ، حمایت و بازتوانی بیماران اطلاعات لازم را به افراد ارائه می دهد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد این که چرا بنیاد بیماری های نادر موضوع سرطان را برای راه اندازی صدای مشاور انتخاب کرده است، اظهار کرد: به دلیل اهمیت موضوع سرطان در کشور ، پایین آمدن سن ابتلا به سرطان و همچنین روند رو به گسترش شیوع سرطان ، اطلاع رسانی در مورد این بیماری انتخاب شده است.
حسینیان توضیح داد: تعداد مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان در سال میلادی گذشته حدود 5 تا 6 برابر میزان مرگ و میرهای ناشی از کل بیماری های واگیردار در سراسر دنیا بوده است.
وی افزود: همچنین میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در همین سال 8 برابر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری ایدز و مالاریا و همچنین 6 برابر مرگ و میر ناشی از حوادث و تصادفات رانندگی بوده است.
حسینیان افزود: برخی از سرطان ها مانند سرطان سینه در مردان جزو سرطان های نادر محسوب می شود، به گونه ای که از هر 100 بیمار مبتلا به سرطان سینه نزدیک به 4 نفر مرد هستند که یکی از علت های بروز آن در مردان افزایش مصرف هورمون های نیروزا به شمار می رود.
وی افزود: سرطان به عنوان یک معضل جهانی است و این بیماری در ایران به دلیل روند رو به گسترش آن می تواند به عنوان یک معضل تلقی شود.