به گزارش باشگاه خبری علامه طباطبائی (عطنا) ، علیرضا جزینی در نشست کارشناسان فرهنگی و اجتماعی خوابگاهها با ابراز تاسف از اینکه برنامههای پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها کم است، گفت: آموزش و پرورش نیز در این حوزه خوب عمل نکرده است، چنانچه 67 درصد مصرفکنندگان دانشجو در پرسشنامهای اعلام کردند که ما از مدرسه مخصوصا متوسطه به بعد تجربه موادمخدر را آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای دانشگاهها میتواند منطقهای باشد، توضیح داد: در دانشگاههای شمال و جنوب تفاوتهایی وجود دارد که برنامهریزی منطقهای میتواند در این حوزه موثر باشد.
رشته مبارزه با موادمخدر در وزارت علوم
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به لزوم ایجاد کمیته راهبردی کمیته پیشگیری بیان کرد: این کمیته باید حوزههای مختلف در دانشگاهها را رصد کند و نباید در حوزه دانشجو و دانشگاه ساز جداگانه زد.
آموزش مدیریت استرس و خشم و ارتباط دانشجو و خانواده از نکات ضروریست که به گفته جزینی این کمیته باید به آن توجه کند.
وی همچنین تاکید کرد: باید بتوانیم دو واحد درسی اجباری در حوزه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه تاسیس و تدریس کنیم.
وی بااشاره به تصویب رشته مبارزه با موادمخدر از سوی وزارت علوم اظهار کرد: ستاد نیز 202 عنوان پژوهشی به دانشگاهها ارایه کرده تا برای رساله دکترا و پایاننامه ارشد مورد استفاده قرار بگیرند.
جزینی با بیان اینکه باید به دانشجویان در معرض خطر خدمات مشاوره ارایه شود، افزود: برخی دانشجویان به خدمات مشاورهای دسترسی ندارند و این نقطه ضعف محسوب میشوند.
جزینی سپس با اشاره به لزوم نوآوری در حوزه پیشگیری از اعتیاد تشریح کرد: برخی از ایدهها کهنه است. باید ایدههای نو را از دانشگاه بگیریم، مخصوصا کارشناسانی که در خوابگاهها و دانشگاهها فعالیت دارند، میتوانند با دانشجویان و استادان ارتباط بگیرند تا زودتر به این هدف نایل شویم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان تاکید کرد: باید سلامتنگری را جایگزین خطرنگری کنیم. یعنی به جای توجه به عوامل خطر به عوامل محافظ توجه کنیم. امکانات تفریحی مناسب، ارتباط با خانوادهها، نفوذ هنجارها و... جزو عوامل محافظ است.
منبع:ایسنا