۲۱ مرداد ۱۳۹۵ ۰۱:۴۰
کد خبر: ۴۶۳۴۰
Poster-dore-danesh-afzayi2

فرج‌الله طالبی، معاون اجرایی مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم در گفت‌وگو با عطنا اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 51 دانشگاه معتبر دنیا رشته‌های زبان‌فارسی، ادبیات، ایران‌شناسی و مطالعات ایرانی را در دانشگاه‌های خود تدریس می‌کنند که ما با قبول تمام هزینه‌های آن، برای این دانشگاه‌ها اساتید زبان‌فارسی اعزام می‌کنیم و کتاب‌ها و منابع آموزشی مورد نیاز آن‌ها را تامین می‌کنیم.


به گزارش عطنا، فرج‌الله طالبی با تاکید بر تاثیر صد در صدی حضور فارسی‌آموزان پنج قاره جهان در ایران گفت: تاثیر مثبت این دوره، به وضوح بر روی دانشگاه‌های ما مشهود خواهد بود. همچنین این دانشجویان  ضمن حضور و دیدن فضاهای دانشگاهی ایران، شناختی از دانشگاه‌های ما خواهند داشت که این بینش در سطح جهانی مشهود خواهد بود


وی در این‌باره تصریح کرد: حضور این دانشجویان در دانشگاه‌های ما، وضعیت زبان‌فارسی دانشجویان خارجی در سایر کشورها را به دانشجویان ما و فضای آموزشی حاکم نشان خواهد داد. در نتیجه تبادل دانشجو در خصوص فضای فرهنگی، علمی و حتی اجتماعی و ذهنی دانشجویان دو طرف و همچنین استادان دو طرف، یک تجربه خوب رقم خواهد خورد.


معاون اجرایی مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: زبان‌فارسی قدرت آن را دارد که به عنوان یکی از زبان‌های برگزیده در سطح جهان مطرح بشود. زبان‌فارسی از نظر علمی یکی از زبان‌های غنی دنیاست.


وی خاطر نشان کرد: زبان‌فارسی زبانی است که توان بیان مسائل علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تاریخی را در تمام برهه‌های تاریخی دنیا داشته و دارد. این چیزی است که هم از نظر علمی و هم از نظر زبان‌شناسی ثابت شده است.زبان‌فارسی زبانی است که این توان را دارد که به زبان بین‌المللی دنیا تبدیل بشود.


طالبی ادامه داد: وزارت علوم در بخش بین‌الملل خود ساختاری تحت عنوان گسترش زبان‌فارسی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور دارد که وظایفی به جز اقداماتی که در دانشگاه‌های داخل کشور انجام می شود، بر عهده دارد.


وی با اشاره به تاکید وزارت علوم بر افزایش تأسیس رشته های جدید در خارج کشور، گفت: در حال حاضر بیش از 51 دانشگاه معتبر دنیا رشته‌های زبان‌فارسی، ادبیات، ایران‌شناسی و مطالعات ایرانی در دانشگاه‌های خود تدریس می‌کنند که ما با قبول تمام هزینه‌های آن، برای این دانشگاه‌ها اساتید زبان‌فارسی را اعزام می‌کنیم و کتاب‌ها و منابع آموزشی مورد نیاز آن‌ها را تامین می‌کنیم.


معاون گسترش زبان‌فارسی در وزارت علوم افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از دانشجویان خارجی در داخل کشور هستند؛ تعداد قابل توجهی به صورت بورس و دانشجویان زیادی هم به صورت غیر بورس در دانشگاه‌های ما مشغول تدریس هستند.


طالبی در انتها با اشاره به روند رو‌به‌رشد فعالیت‌های این نهاد ‌ ازجمله در اروپا، آسیای میانه، شبه‌قاره هند، آمریکا و آفریقا، گفت: وزارت علوم در تلاش است هرساله تعداد کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی را در خارج از کشور افزایش دهد و دوره‌های مشترکی را با این دانشگاه‌ها برگزار کند.


لازم به ذکر است هشتاد و سومین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی توسط بنیاد سعدی و دانشگاه علامه طباطبائی، از تاریخ ۱۲ مرداد تا ۸ شهریور سال جاری، با حضور بیش از ۲۰۰ فارسی‌آموز از ۴۱ کشور جهان در حال برگزاری است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار