۱۸ مرداد ۱۳۹۷ ۱۴:۰۷
کد خبر: ۲۰۵۲۸۲
بازدید فارسی‌آموزان دانشگاه علامه طباطبائی از کتابخانه و موزه ملی ملک

فارسی‌آموزان خارجی مهمان دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه برنامه‌های فرهنگی-تفریحی مدرسه تابستانه آزفا از کتابخانه و موزه ملی ملک بازدید کردند و با بخشی از فرهنگ و تاریخ ایران آشنا شدند.


به گزارش عطنا، این برنامه روز چهارشنبه، 17 مردادماه با همراهی مسئولان و کادر اجرایی مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه علامه طباطبائی (آزفا) برگزار شد که با استقبال شرکت‌کنندگان همراه بود.


موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور با موضوعیت نسخه‌های خطی در تهران است و مدیریت آن را غلامرضا خواجه‌سروی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی برعهده دارد.


موزه ملی ملک از ۷ مجموعه تشکیل شده است که به شرح زیر است:


مجموعه سکه شامل ۳ هزار قطعه سکه و مدال ایرانی از سده ششم پیش از میلاد تا دوران پهلوی و نیز سکه‌هایی از یونان، جانشینان اسکندر، امپراتوری بیزانس، خلفای اسلامی و امپراتوری عثمانی


مجموعه آثار هنری شامل تابلوهای نقاشی هنرمندان به نام ایرانی مانند کمال‌الملک غفاری، لطفعلی صورتگر، هادی خان تجویدی و برخی نقاشان اروپایی و لوستر و مبلمان


مجموعه هنر لاکی شامل ۸۶ قطعه قلمدان، قاب آیینه و سرچسبدان که با نقاشی لاکی آراسته شده‌اند و برخی شان حدود ۳۰۰ سال قدمت دارند.


مجموعه تمبر شامل هزاران قطعه تمبر از نخستین تمبرهای منتشر شده در ایران و جهان تا زمان حاضر.


مجموعه فرش شامل ۳۴تخته قالی و قالیچه از نقاط مختلف ایران که بوسیله زبده‌ترین بافندگان دو سده اخیر بافته شده‌اند.


مجموعه بانو ملک شامل تابلوهای نقاشی قاجاری، نسخه‌های خطی، قلمدان، سرقلیان و آثار لاکی که تعدادشان به ۴۷ اثر می‌رسد. این مجموعه در سال ۱۳۸۵ توسط بانو عزتملک ملک، فرزند مرحوم حاج حسین ملک و ناظر استصوابی موقوفات ملک به موزه اهداء شده‌است.


مجموعه آثار خوشنویسی که آثاری از بزرگ‌ترین و نامدارترین خوشنویسان ایران و اسلام مانند یاقوت مستعصمی، علیرضا عباسی، میرعماد، احمد نیریزی، درویش عبدالمجید طالقانی، میرزا غلامرضا اصفهانی و… را در خود جای داده است.


گفتنی است بعد از موفقیت‌های دانشگاه علامه طباطبائی در برگزاری دوره‌های آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبان کشورهای مختلف که معمولا در تابستان برگزار می‌شود، این دانشگاه تصمیم گرفت از این پس این دوره‌ها را با عنوان «مدرسه تابستانه آموزش زبان فارسی» برگزار کند.


از این رو، نخستین دوره آموزش زبان با این عنوان زیر نظر مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه علامه طباطبائی با نام اختصاری «آزفا» صبح شنبه، ۱۳ مردادماه با برگزاری آزمون ورودی و تعیین سطح دانشجویان خارجی کشورهای مختلف آغاز به کار کرد.


در  این دوره آموزشی که از ۹ مرداد تا ۱۰ شهریور در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود و با برنامه‌های متنوع آموزشی و فرهنگی همراه است، شرکت‌کنندگانی از کشورهای مختلف از جمله عراق، روسیه و چین حضور دارند.


عکس: علی اکبریان میمند-عطنا


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار