به گزارش
عطنا به نقل از پارسینه، شهر مقدس قم با حوزه ها علمیه و مدارس حوزوی متعدد شناخته می شود، اما اخیر جریانی در مقابل جریان سنتی و قدیمی حوزه تشکیل شده است که می توان از آن به عنوان "حوزه علیمه مدرن" در قم نام برد.
این حوزه علمیه مدرن که توسط شخصیتی به نام "سید مفید" راه اندازی شده است،به صورت یک مراکز غیرانتفاعی و خصوصی اداره می شود، یعنی برخلاف حوزه های سنتی، طلاب این مدرسه شهریه نمی گیرند، بلکه شهریه می دهند.
شهریه ماهانه تحصیل در این مدارس 300 هزار تومان است و هم از آقایان و هم از خانم ها محصل می پذیرد، افراد جذب شده در این حوزه به صورت شبانه روزی در آن بسر می برند و فقط جمعه ها و روزهای تعطیل به خانه رجوع می کنند.
نکته جالب اجباری بودن مکالمه انگلیسی در این حوزه علمیه است، به طوری که حتی سخن گفتن به فارسی در این حوزه می تواند تا اخراج محصل هم پیش رود.
روال تدریس در این حوزه علمیه به شرح زیر است:
سال اول = انگلیسی تمام وقت در حد تافل
سال دوم = آموزش عربی و حفظ نیم جزء قرآن
سال سوم = آموزش زبان فرانسه و حفظ نیم جز دیگر قرآن
سال 4 و 5 = دروس گلچین شده حوزوی مرسوم
تاکنون بیش از 3000 نفر در داخل کشور جذب این حوزه شده اند و نسل اول این مدارس سال آتی(1395) فارغ التحصیل میشوند.
نظام اقتصادی این حوزه علمیه مدرن بر پایه استقلال از حوزه و ایجاد توانایی برای محصلان برای تدریس و ارتزاق از راه تدریس زبان های خارجی است.
یکی از مشکلات اصلی این مدرسه علمیه، مدرک آن است که نه حوزه رسمی شیوه آنان را قبول دارد و نه دانشگاه - ولی این گروه با بهره گیری از معادل سازی مدرک لیسانس برای حفظ قرآن - دارند استفاده میکنند.