۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۰۱:۳۳
کد خبر: ۳۰۶۱۰۳

به گزارش عطنا، نشست تبادل موافقت‌نامه همکاری در زمینه بنیان‌گذاری‌های نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی با حضور مهدی الیاسی، معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، توحید فیروزان سرنقی، سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه، محسن مطیعی، سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه، مهدی محمدی، رئیس هیئت مدیره شرکت سرزمین نوآوری گرین وب و محمد موسی‌زاده موسوی، مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری افتصاد دیجیتال، در محل سالن شورای ساختمان مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

در این نشست دانشگاه علامه طباطبائی، شرکت سرزمین نوآوری گرین وب، صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال و پارک علم و فناوری دانشگاه، تفاهم‌نامه همکاری در بنیانگذاری هاب نوآوری و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی امضا کردند.

این تفاهم‌نامه به منظور راه‌اندازی هاب نوآوری و فناوری علامه طباطبائی، در جهت حمایت از استارتاپ‌ها، شرکت‌های نوپا و کسب‌وکار‌های زیست‌بوم فناوری و ایده‌های نوآورانه و خلاق در زمینه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های فناوری، به عنوان نخستین پروژه تامین مالی ترکیبی سه‌گانه کشور به امضا رسید.

همکاری طرفین در طراحی و برنامه‌ریزی، جهت بنیانگذاری، تاسیس، راه‌اندازی و مدیریت مرکز نوآوری و فناوری (هاب نوآوری) در محل دانشگاه علامه طباطبائی با مقیاس حداقل ۲۰ هزار متر مربع و با عنوان نخستین مدل اقتصاد و تامین مالی مشارکتی و سرمایه‌گذاری ترکیبی نوین در کشور ایران، با چشم‌انداز بلندمدت و متکی به امکانات و توانایی‌های هر یک از طرفین در جهت حمایت مالی و غیرمالی از استارتاپ‌ها، کسب و کار‌ها و ایده‌های خلاقانه و نوآورانه که به توسعه و ارتقای دانش علمی و فناوری کشور ایران کمک می‌کند، موضوع این تفاهم‌نامه است.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در این نشست با معرفی این دانشگاه، گفت: دانشجویان جوان و متخصص، حمایت‌های قانونی (از جمله معافیت‌های مالیاتی) و زیرساخت‌های مناسب مانند پارک علم و فناوری و زمین‌های دانشگاه به عنوان سه عنصر کلیدی در موفقیت هستند. این عوامل در کنار تخصص و تجربه بخش خصوصی که نگاهی حل مسئله‌محور دارد، نقطه تلاقی ارزشمندی برای تولید ارزش مشترک ایجاد می‌کنند. این همکاری با تغییر نگاه از مسئولیت اجتماعی به همکاری‌های دارای منفعت، می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

وی با برجسته کردن ارتباطات بین‌المللی دانشگاه، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی ارتباطات مستحکمی با کشور‌های منطقه و بلوک شرق دارد. این ارتباطات شامل همکاری با دانشگاه‌های روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، افغانستان، عراق، ترکیه، اسپانیا و ایتالیا می‌شود که می‌تواند زمینه لازم برای تولید محصولات مشترک و گسترش همکاری‌های بین‌المللی را فراهم کند.

احمدوند گفت: امیدواریم با همکاری ذینفعان و حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بتوانیم در این مسیر جدید به موفقیت‌های چشمگیری دست یابیم.

مطیعی نیز در این نشست، با اشاره به آغاز رسمی فعالیت پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی از آبان ماه سال گذشته، گفت: با حمایت‌های لازم و همراهی خداوند، موفق به برقراری تعاملاتی با صندوق‌ها و موسسات مالی فعال در حوزه نوآوری شده‌ایم. این همکاری‌ها منجر به توسعه مدل‌های مختلف همکاری بین شرکت‌ها شده است که می‌تواند نقش مؤثری در رشد این اکوسیستم نوپا داشته باشد.

وی با مهم ارزیابی کردن حضور دانشجویان، دانش آموختگان و استادان رشته‌های علوم انسانی در مراکز رشد و واحد‌های فناور دانشگاه، افزود: مرکز رشد شماره یک دانشگاه، میزبان واحد‌هایی است که از مرحله نوآوری عبور کرده‌اند، در حالی که مراکز نوآوری مستقر در دانشکده‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی، ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی، مدیریت و حسابداری و علوم اجتماعی، واحد‌های نوپا و تازه‌کار در آن‌ها فعالیت می‌کنند. همچنین در پردیس مرکزی دانشگاه، واحد‌های بالغی در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، مشغول به فعالیت هستند که تاکنون حدود ۵۰۰ هزار دلار صادرات و ۱۵۰ میلیارد تومان فروش داشته‌اند.

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی همچنین به فعال شدن مجدد مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه پس از یک دوره کوتاه اشاره کرد و گفت: پس از تصویب در هیئت امنای دانشگاه، برنامه‌های لازم برای توسعه فعالیت‌های زیست‌بوم نوآوری در دست اجرا قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه به برنامه‌ریزی برای احداث ۲۰ هزار متر مربع فضا و جذب سرمایه‌ای در حدود یک هزار میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: البته این رقم در مقایسه با برخی اکوسیستم‌های بزرگ نوآوری، بسیار کوچک است و با چالش‌هایی در زمینه جذب سرمایه و تعامل بخش خصوصی با دانشگاه همراه است. تجربه‌های گذشته بیشتر به شکل پیمانکاری یا اجاره فضا بوده است، درحالی‌که ما به دنبال مدل‌هایی هستیم که استادان و دانشجویان با راه‌اندازی استارتاپ‌ها، از راهبری، منتورینگ و مشارکت پایدار بهره‌مند شوند.

مطیعی اظهار کرد: برای جلوگیری از توقف پروژه‌ها و بروز اختلافات احتمالی، ابتکار عملی در قرارداد‌ها اعمال شده است. بدین ترتیب، ابتدا یک موافقت‌نامه اولیه امضا می‌شود که در آن شرکای همکار از فاز صفر پروژه همراهی می‌کنند و دانشگاه نیز در اخذ مجوز‌ها همکاری لازم را دارد.

وی در ادامه به چالش‌های موجود در تعامل بین صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسائل، نحوه همکاری مؤثر بین دانشگاه و صنعت است تا نوآوری به معنای واقعی کلمه محقق شود. در زمینه تأمین مالی نیز با توجه به حجم سرمایه مورد نیاز، از مسیر‌های جدیدی مانند معافیت‌های مالیاتی ذیل قانون، جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با کمک فناوری و مشارکت شرکای کلیدی دیگر استفاده خواهیم کرد.

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی در پایان گفت: موضوع «خوشه‌سازی» نیز در اکوسیستم نوآوری و فناوری مطرح است. مطالعات نشان می‌دهد که استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به تنهایی قادر به حل مسائل بزرگ کشور نیستند؛ بنابراین، ایده این است که شرکت‌های بزرگ حاضر در این فضا، مسائل بزرگ را به پروژه‌های کوچک‌تری تقسیم کنند تا استارت‌آپ‌ها بتوانند حول پاسخ به آن مسئله شکل بگیرند. در این راستا، با همکاری دیگر نهاد‌های مرتبط، تلاش خواهیم کرد تا مسائل بازار و مشتری، به عنوان نوآوری چهارم در این مدل همکاری، به استارتاپ‌ها واگذار شوند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار