۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ ۱۲:۰۳
کد خبر: ۳۰۳۸۵۴

عطنا - کتاب «پارادایم نوین سیاست خارجی ایران» نوشته سعید چهرآزاد، پژوهشگر فوق ­دکترای روابط بین‌الملل از دانشگاه علامه طباطبایی، توسط نشر میزان منتشر شد. سعید چهرآزاد پژوهشگر هوش مصنوعی و مطالعات دیپلماتیک در دانشگاه علامه طباطبایی تهران است. چهرآزاد از چهره‌­های شاخص در حیطه مطالعات بین رشته‌­ای هوش مصنوعی و روابط بین­‌الملل و تاثیرات آن بر سیاست خارجی و مطالعات دیپلماتیک به شمار می‌­رود.

کتاب حاضر با اتکاء به این مفروض که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران صرفا با رهیافت‌­های مادی‌­گرایانه و عینیت­‌محورانه قابل تفسیر، تبیین و مطالعه نیست، درصدد تحلیل و واکاوی نقش مفهومِ بین­‌الاذهانی «هویت ملی» در تکوین و شکل‌­گیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران- در بازه زمانی مورد بررسی- است.

بدین منظور هویت ملی ایران در چهاچوب مولفه‌­های سه‌­گانه آن یعنی اسلامیت، ایرانیت و تجدد مورد ژرف‌­اندیشی قرار گرفته و تاثیر آن بر سیاست خارجی ایران بین سال‌­های 1392-1368 در قالبِ نظریۀ برسازه‌­گرایی به مداقه گذاشته شده است.

نویسنده برای پژوهش درباره این موضوع، ملزم بود تا مادیت‌­گرایی در ساحت تحلیل سیاست خارجی را که جریان­‌های اصلی در روابط بین‌­الملل به آن می‌پرداختند به نفع جنبه­‌های ارزش‌­گونه -به سان مقوله هویت- به کناری بگذارد. از این رو ضرورت ایجاب می‌کرد تا از چهارچوب تئوریکی استفاده کند که سیرِ پژوهش را از این جنبه تسهیل نماید. به واسطۀ این مسئله چهارچوب تئوریک «سازه‌انگاری» می‌­توانست بهترین نظریه­‌ای باشد که نگارنده را در نگاه به موضوع و نگاشتن آن یاری‌­رسانی کند.

این کتاب در قالب شش فصل سازماندهی شده و رویکرد و رهیافت متفاوتی در مطالعات سیاست خارجی ایران ایجاد کرده است. نویسنده سعی کرده کوشنده‌­­ای باشد که روایت­گر، عیان و نمایان‌­ساز دالان تودرتو، پیچیده، غامض و بغرنج مطالعات سیاست خارجی ایران از نظرگاه و دورنمایی باشد که در این زمینه و زمانه، مسبوق به سابقه نبوده است.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار